Felül semmi

olvasói
(0)
Ha az acélgyári munkások merész koreográfia szerint népszerű slágerekre vetkőznek, a falusi nyugdíjasok átverik a Szerencsejáték Rt.-t, az elszegényedett özvegyasszonyok felcsapnak sárkányfű-árusnak, a nyeszlett kis munkáskölkök pedig a balettben ugrándoznak, akkor bizonyára Nagy-Britanniában járunk.
A komoly társadalmi problémákat és könnymirigyeket feszegető új brit filmzsáner, a „megélhetési vígjáték” legújabb darabja elődeihez hasonlóan a hétköznapok gyászos eseményeire adott életigenlő válaszokkal, a tabutémák lezser kezelésével és az átlagemberek empatikus-komikus oldalának bemutatásával fakaszt humort a szomorúságból. Nigel Cole (Fűbenjáró bűn) stílusos rendezése valós eseményeket elevenít fel, amikor elbeszéli a yorkshire-i Rylston és Vidéke Nőegylet meztelenkedős háziasszony-naptárának történetét, melynek ötlete a nőegyleti üléseken rendszerint magát halálra röhögő Annie (Julie Walters - Billy Elliot) és Chris (Helen Mirren - A Szakács, a Tolvaj, a Feleség és a Szeretője; Gosford Park) gyászoló fejéből pattant ki. Annie férje ugyanis a film első harmadában eltávozik a kétdimenziós árnyékvilágból, búcsúlevelében azonban olyan szívhez szóló szavakkal beszél a női test és lélek utolsó virágzásáról, hogy a hátramaradottak azonnal nekilátnak egy erotikus - és egyben jótékony célú - naptár elkészítéséhez. 
Duzzadó keblű hősnőink bátran pózolnak fakanállal és öntözőkannával az intim részeket kitakaró képeken, s erejükből még arra is futja, hogy szembenézzenek családjaik és az országos főnők rosszallásával. A hatalmas pénzügyi, erkölcsi és médiasiker egyenesen Jay Leno műsorába repíti őket, a privátdrámák azonban beárnyékolják boldogságukat, a színes történet így aztán a könnyed szórakozás mellett szívmelengető tanulsággal is szolgál.
csmozi
2004.02.04
|
Calendar Girls
angol vígjáték, 108 perc, 2003
Az Alul semmi munkásait megirigyelő nőegyleti tagok meztelenkedős naptárral gyűjtenek pénzt egy kórházi várótermi kanapéra, arra azonban nem számítanak, hogy a kebleikkel együtt féltett titkaik is napvilágra kerülnek.
Rendező:

Nigel Cole

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.