Zöld lámpás 3D

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (10)
Hal Jordanra, a hebrencs és felelőtlen tesztpilótára egy nap egy haldokló űrlény egy mágikus zöld gyűrűt és egy hozzá tartozó zöld lámpát testál. A földönkívüli egy évezredek óta létező szervezet, a világegyetem nyugalmáért felelős...
...Zöld Lámpás Alakulat katonája, aki azért érkezett a Földre, hogy új tagot toborozzon, mivel egy minden eddiginél hatalmasabb és gonoszabb ellenség tör az univerzum békéjére. Miután a gyűrű Halt választotta, most először kerülhet ember az alakulat soraiba. Főhősünknek azonban hiába biztosít a varázslatos ékszer szuperképességeket, még meg is kell tanulnia élni velük, mielőtt valóban az intergalaktikus békefenntartók csapatának tagjává válna és segítene nekik harcukban. Halnek ráadásul csakhamar egy sokkal közelebbi ellenséggel is meggyűlik a baja (az elefántemberré változó Peter Sarsgaard képében), aki a szűkebb környezetében lévőket fenyegeti...
 
A Zöld Lámpás sztorija több tekintetben is a szintén DC Comics-szülött Superman sémájára van felhúzva (lásd erejének földönkívüli eredete, hasonló szuperképességek, az idegen erővel szintén kapcsolatba kerülő ellenlábas, a munkatársnővel szövődő szerelem stb.). Maga a figura persze távol áll a civilben félszeg, jelmezben megfontolt Acélembertől, így a képregények világával most először kapcsolatba kerülő Martin Campbell (Aranyszem, Casino Royale) rendezésében különös jelentőség jut a központi karakter fejlődéstörténetének. A gond csak az, hogy az alkotók emellett túl sok mindent próbálnak még belezsúfolni szűk kétórás munkájukba (egyszerre szeretnék megjeleníteni Hal útját, a távoli idegen világ belügyeit, a szerelmi szálat, az antagonista magánválságát, szinte az utolsó percekben pedig még egy katasztrófafilmet is), és az egyes elemek között nemigen találják az egyensúlyt. Az igencsak meredek galaxisközi kalandokat pedig sűrűn érkező poénok segítségével kívánják közelebb hozni a nézőkhöz (egyébként nagyrészt sikerrel), emiatt viszont a bonyodalom tét nélkülinek, súlytalannak tűnik.
 
A film legérdekesebb vonása így az marad, hogy miközben a kortárs képregény-adaptációk nagy része igyekszik minél reálisabb közegbe helyezni valóságtól elrugaszkodott világát, és ennek érdekében nem átall belepiszkálni a történelmi múltba (pl. Watchmen, Amerika Kapitány, X-Men – Az elsők) vagy épp az aktuális politikai helyzetbe (Vasember), addig a Zöld Lámpást radikális eszképista hozzáállás jellemzi. Hal Jordannel együtt csodálatos idegen világban merülhetünk el, melynek lakói közül többen még csak nem is teljesen antropomorfak (lásd: „Beszélő hal?!”). Ennek megfelelően a mű persze szuperlátványos – ám szemkápráztató csodái leginkább egy pompás mesekönyvéire emlékeztetnek. 
 
fürkész
2011.08.05
|
Green Lantern 3D
amerikai akciófilm, 114 perc, 2011
Egy tesztpilóta egy misztikus zöld gyűrű segítségével emberfeletti képességekre tesz szert.
Rendező:

Martin Campbell

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2011. augusztus 11.
(20 kép)


Film premierek

Látomás

francia-japán filmdráma, 109 perc, 2018

Vízipók-csodapók - Felújított filmváltozat

magyar animációs film, 72 perc, 1983

Mia és a fehér oroszlán

dél-afrikai-francia-német családi film, 98 perc, 2018

Interjú Istennel

amerikai misztikus dráma, 97 perc, 2018

Hotel Mumbai

amerikai-ausztrál történelmi dráma, 125 perc, 2018

Ferenc pápa – Egy hiteles ember

amerikai-svájci dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Egy nő fogságban

magyar dokumentumfilm, 89 perc, 2018

A gyászoló asszony átka

amerikai horror, 93 perc, 2019

Csodapark

amerikai-spanyol animációs film, 85 perc, 2019
Játék
A látványos kiállításon a látogatók egy képzeletbeli űrutazásra indulnak, ahol tudásukat és bátorságukat próbára téve egy galaktikus kaland részesei lehetnek.
Filmek a TV-ben
18:10
Rakoncátlan célpont
angol vígjáték, 2009
18:15
Derült égből
német krimi, 2017
18:20
Brigsby mackó
amerikai film, 2017
18:25
Életben maradtak
amerikai katasztrófafilm, 1993
18:55
Zsenikém - Az ügynök haláli
amerikai akcióvígjáték, 2008
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.