Vasököl

olvasói
8/10 (41)
Reméljük, senkit nem zavar össze a film címének magyarítása, de azért jegyezzük meg, biztos, ami biztos alapon: ez nem a Marvel-univerzumból érkező Vasököl (Iron Fist), amelyről idestova tizenegy éve folynak a tárgyalások Hollywoodban.
Bár egyelőre úgy tűnik, a közeli jövőben nem lesz részünk Daniel Rand kalandjaiban mozgóképen, joggal vetődik fel a kérdés, annak a mozinak vajon milyen címet adnak majd a hazai forgalmazók, ha most lazán „elhasználták” a Real Steelre…
 
Az ötvenes-hatvanas évek kultikus sci-fi szériája, az Alkonyzóna egyik epizódját John Gatins aktualizálta, forgatókönyvét a felkapott vígjáték-rendező, Shawn Levy (Szakítópróba, Tucatjával olcsóbb, A rózsaszín párduc, Éjszaka a múzeumban 1-2., Párterápia) valósította meg a DreamWorks égisze alatt. A stúdió az újabb, CGI-jal készült, harcos-robotos mozival valószínűleg rá akar duplázni a Transformers-trilógia kasszadöngető sikerére, s ehhez jó érzékkel Hugh Jackmant választotta arcul.  
 
Levy mozija a közeli jövőbe repít minket, de ezúttal nem űrbéli robotok folytatnak egymással ádáz küzdelmet. Charlie (Jackman), a lecsúszott bokszoló valamikor a legjobb volt a szakmában, de amikor átvették a hatalmat a ringben az acélból készült, hatalmas robotok, búcsút inthetett a sikereknek. Hősünk darabokra tört karrierjét siratja, és csak egyik napról a másikra tengődik. Azt hiszi, ennél rosszabb már nem lehet, amikor rásózzák a fiát (Dakota Goyo) a nyárra. Max érkezése nem várt lendületet ad Charlie-nak: elhatározzák, hogy együtt építenek és kinevelnek egy bajnokrobotot. 
 
zsinora
2011.09.30
|
Real Steel
amerikai akciófilm, 127 perc, 2011
Egy bokszolósmozi a jövőből, ahol emberek helyett egytonnás robotok püfölik egymást mások szórakoztatására.
Rendező:

Shawn Levy

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2011. október 6.
(11 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Filmek a TV-ben
18:10
Látomás
japán romantikus film, 2018
18:15
Nyomoz az anyuci
amerikai krimi, 2004
18:25
A kilencedik kapu
amerikai thriller, 1999
18:25
Jack Reacher: Nincs visszaút
amerikai akciófilm, 2016 (ism.)
18:35
Rossz társaság
amerikai krimi, 2002
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.