Submarine

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (14)
Fut a Comedy Centralon egy hol vicces, hol furcsa angol sorozat, a Kockafejek, ahol az egyik IT-s lúzert egy bizonyos Richard Ayoade alakítja, borzas hajjal, vastag szemüveggel és fapofával – az illető, mint most kiderül, rendezni is tud, és nem is akárhogy. Nem néztük ki belőle!
Úgy 20-25 évvel ezelőtt járunk Walesben, nagyjából akkor, amikor a rendező fiatal lehetett, mert az ilyen tinifilmek valahogy mindig elég önreflektívek, ha szabad ezt a szót használnunk – és miért ne szabadna? Hősünk kicsit esetlen, kicsit okostojás, és hajlamos arra, hogy saját történetét nagyon választékosan kommentálja.
 
Ő Oliver Tate, akinek nagyon tetszik egy Jordana nevű piros kabátos lány a suliból, akinek van egy kutyája, kicsit piromániás és jóval vagányabb, mint Oliver, aki viszont azon kezd el aggódni, ami odahaza történik. A szomszédba költözik ugyanis az anyja régi pasija (a felismerhetetlen Paddy Considine), szürkécske apja pedig túl tutyimutyi ahhoz, hogy megakadályozza azt, amit történni készül, vagy talán már történik is, így muszáj valahogy beavatkoznia.
 
És nehéz megfogalmazni, mitől is jó a Submarine, mert nem különbözik élesen más hasonló, az Amerikai piténél okosabb tinifilmektől (sőt felismerhető rajta Wes Anderson, Richard Kelly és még a nagy Truffaut hatása is), de jó. Okos, kedves, vicces és kellőképpen elszállt ahhoz, hogy magával ragadó is legyen, és bár a főszereplő srác se rossz, a huncutabb Ábel Anitára hajazó Yasmin Paige a nagy meglepetés a piros kabátos szerepben.
Vízer
2011.10.19
|
Submarine
amerikai-angol vígdráma, 97 perc, 2010
A tizenöt éves Oliver szeme előtt két cél lebeg. 1. Elveszíteni a szüzességét a következő szülinapja előtt. 2. Segíteni az anyjának, hogy újra együtt legyen az exével.
Rendező:

Richard Ayoade

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2011. október 20.
(9 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
Filmek a TV-ben
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.