Beszélnünk kell Kevinről

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (13)
Van egy szép és rendkívül kifejező angol szó: mindfuck. Na a Beszélnünk kell Kevinről röviden és frappánsan leírható ezzel a szóval. Lehet szeretni és lehet erősen ódzkodni tőle, de garantáltan nyomot fog hagyni! Nem túl szép nyomot.
Vajon hogyan készülnek a tömeg- és sorozatgyilkosok, a köztünk élő szörnyetegek? Talán a szülők a hibásak, és a gyerekkorban, a szeretet hiányában keresendő a megoldás, vagy egyszerűen vannak, akik selejtesen, egy meglazult csavarral a fejükben születnek? Eva (Tilda Swinton) például nem jó anya.
 
Már újszülött kisfiát sem tudja rendesen tartani a kezében, sírását alig tudja elviselni, és egy zseniális jelenetben a babakocsit egy útbontás közvetlen közelébe tolja, hogy ne kelljen hallgatnia a csecsemő üvöltését. De Eva próbálkozik és megtesz mindent, ami tőle telhető, ám a kis Kevin öntudatra ébredése első percétől kezdve mindent elkövet, hogy életét pokollá tegye, amiről a külvilág valahogy nem akar tudomást venni, egészen addig, amíg már késő. 
 
Lynne Ramsay Lionel Shriver 2003-as bestsellerét vitte vászonra, első látásra egyszerű, mégis rafináltan összetett történetmeséléssel, az emlékek, álomképek és a jelen folytonos váltogatásával, és persze Tilda Swinton zseniális alakításával. Ebben a felállásban nem a fiatal Kevin által végül elkövetett szörnyűség a központi motívum, hanem az a mindennapi terror, amellyel anyját szép lassan megtöri, és ezt a színészi alakításokon túl egy furcsán felépített, apró részletekre alapozott esztétikum kerekíti ki és teszi maradandó, hidegrázós élménnyé. 
Vízer
2012.02.03
|
We Need to Talk About Kevin
amerikai-angol thriller, 112 perc, 2011
Eva fura módon nem jön ki a saját kisfiával. A kis pokolfajzat nem elégszik meg a csínytevésekkel...
rendező:

Lynne Ramsay

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2012. február 9.


Film premierek

Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

amerikai musical, 114 perc, 2018
Játék
Annipanni és hű barátja Boribon a vízparton keresnek menedéket a nagy melegben.
Filmek a TV-ben
18:15
Hans Christian Andersen: Életem története 2.
amerikai családi kalandfilm, 2003
18:20
Brazilok
magyar vígjáték, 2017
18:30
Harmonium
japán filmdráma, 2016 (feliratos)
18:45
Támadás a Fehér Ház ellen
amerikai akciófilm, 2013 (ism.)
18:50
Mint a hurrikán
amerikai vígjáték, 1999
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.