Beszélnünk kell Kevinről

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (13)
Van egy szép és rendkívül kifejező angol szó: mindfuck. Na a Beszélnünk kell Kevinről röviden és frappánsan leírható ezzel a szóval. Lehet szeretni és lehet erősen ódzkodni tőle, de garantáltan nyomot fog hagyni! Nem túl szép nyomot.
Vajon hogyan készülnek a tömeg- és sorozatgyilkosok, a köztünk élő szörnyetegek? Talán a szülők a hibásak, és a gyerekkorban, a szeretet hiányában keresendő a megoldás, vagy egyszerűen vannak, akik selejtesen, egy meglazult csavarral a fejükben születnek? Eva (Tilda Swinton) például nem jó anya.
 
Már újszülött kisfiát sem tudja rendesen tartani a kezében, sírását alig tudja elviselni, és egy zseniális jelenetben a babakocsit egy útbontás közvetlen közelébe tolja, hogy ne kelljen hallgatnia a csecsemő üvöltését. De Eva próbálkozik és megtesz mindent, ami tőle telhető, ám a kis Kevin öntudatra ébredése első percétől kezdve mindent elkövet, hogy életét pokollá tegye, amiről a külvilág valahogy nem akar tudomást venni, egészen addig, amíg már késő. 
 
Lynne Ramsay Lionel Shriver 2003-as bestsellerét vitte vászonra, első látásra egyszerű, mégis rafináltan összetett történetmeséléssel, az emlékek, álomképek és a jelen folytonos váltogatásával, és persze Tilda Swinton zseniális alakításával. Ebben a felállásban nem a fiatal Kevin által végül elkövetett szörnyűség a központi motívum, hanem az a mindennapi terror, amellyel anyját szép lassan megtöri, és ezt a színészi alakításokon túl egy furcsán felépített, apró részletekre alapozott esztétikum kerekíti ki és teszi maradandó, hidegrázós élménnyé. 
Vízer
2012.02.03
|
We Need to Talk About Kevin
amerikai-angol thriller, 112 perc, 2011
Eva fura módon nem jön ki a saját kisfiával. A kis pokolfajzat nem elégszik meg a csínytevésekkel...
rendező:

Lynne Ramsay

Forgalmazza: Szuez Film
Bemutató: 2012. február 9.
(16 kép)


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Maja mindenképp szeretne részt venni a vidék legnépszerűbb játékában, a Mézcsatában, ám túlzott lelkesedésével a méhecske magára haragítja a méhbirodalom császárnőjét.
Filmek a TV-ben
18:15
Kölcsöncsalád visszajár
amerikai vígjáték, 2005
18:25
A setét torony
amerikai fantasy, 2017
18:30
Csak egy átlagos suli
amerikai-kanadai vígjáték, 2017
19:00
Tűz a mélyben
amerikai akcióthriller, 1997
19:00
Speciális alakulat
kanadai akciófilm, 2011
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.