A guardista

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (24)
Olyan alkesz forma, tészta képe van neki, vizenyős szeme és csapzott vöröses haja, az alakja kövérkés, a járása csámpás, és mégis már hosszú évek óta ő a legjobb ír színész a pályán, de az európai mezőnyben is élén van.
Brendan Gleeson a neve, és ez az ő filmje. A film a béna magyar cím ellenére is közel zseniális. A Colin Farell és Brendan Gleeson főszereplésével készült Erőszakik író-rendezőjének, Martinnak édestestvére, John Michael McDonagh is írt és rendezett egy olyat, mint a tesója. Itt is sokat beszélnek, erőszakoskodnak, a dolog vicces és van lendülete, csak nem Belgiumban járunk, hanem Írországban, Galway környékén. Itt teljesít szolgálatot, már ha éppen kedve van, Gerry Boyle őrmester (Gleeson), helyi csendőr – a guardista nem létező szó –, aki nem a testület büszkesége.
 
Boyle iszik, kurvázik, káromkodik és a tapintat szó teljesen ismeretlen számára, viszont van szíve. Ez úgy derül ki, hogy drogcsempészek ütnek tanyát a környéken, és ezzel összefüggésben eltűnik az egyik beosztottja, viszont megjelenik egy FBI-ügynök (Don Cheadle), aki az ő szöges ellentéte, így nyilván országos cimborák lesznek a végére, mint Mel Gibson és Danny Glover a Halálos fegyver első részének végére. Össze is kell tartaniuk, mert a dealerek már a fél rendőrséget felvásárolták, ami egy újabb jól eladott mozis klisé, amikből jut elég a játékidőre. Az viszont tagadhatatlan, hogy a filmnek van lendülete, a párbeszédek viccesek és jól pörögnek, és ha már az elején úgy feldicsértük, hát Brendan Gleeson most is pazar.
Vízer
2011.10.24
|
The Guard
ír vígjáték, 96 perc, 2011
Egy szabályokra messziről köpő ír zsarunak együtt kell dolgoznia egy minden törvényt betartó FBI-ügynökkel néhány drogcsempész elfogása érdekében.
Színész:

Brendan Gleeson
(Gerry Boyle)

Don Cheadle
(Wendell Everett)

Liam Cunningham
(Francis Sheehy-Skeffington)

Mark Strong
(Clive Cornell)

David Wilmot
(Liam O'Leary)

Rory Keenan
(Aidan McBride)

Fionnula Flanagan
(Eileen Boyle)

Dominique McElligott
(Aoife O'Carroll)

David Pearse
(Bartley)

Forgalmazza: Ristretto Distribution
Bemutató: 2011. október 27.
(21 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.