A guardista

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (24)
Olyan alkesz forma, tészta képe van neki, vizenyős szeme és csapzott vöröses haja, az alakja kövérkés, a járása csámpás, és mégis már hosszú évek óta ő a legjobb ír színész a pályán, de az európai mezőnyben is élén van.
Brendan Gleeson a neve, és ez az ő filmje. A film a béna magyar cím ellenére is közel zseniális. A Colin Farell és Brendan Gleeson főszereplésével készült Erőszakik író-rendezőjének, Martinnak édestestvére, John Michael McDonagh is írt és rendezett egy olyat, mint a tesója. Itt is sokat beszélnek, erőszakoskodnak, a dolog vicces és van lendülete, csak nem Belgiumban járunk, hanem Írországban, Galway környékén. Itt teljesít szolgálatot, már ha éppen kedve van, Gerry Boyle őrmester (Gleeson), helyi csendőr – a guardista nem létező szó –, aki nem a testület büszkesége.
 
Boyle iszik, kurvázik, káromkodik és a tapintat szó teljesen ismeretlen számára, viszont van szíve. Ez úgy derül ki, hogy drogcsempészek ütnek tanyát a környéken, és ezzel összefüggésben eltűnik az egyik beosztottja, viszont megjelenik egy FBI-ügynök (Don Cheadle), aki az ő szöges ellentéte, így nyilván országos cimborák lesznek a végére, mint Mel Gibson és Danny Glover a Halálos fegyver első részének végére. Össze is kell tartaniuk, mert a dealerek már a fél rendőrséget felvásárolták, ami egy újabb jól eladott mozis klisé, amikből jut elég a játékidőre. Az viszont tagadhatatlan, hogy a filmnek van lendülete, a párbeszédek viccesek és jól pörögnek, és ha már az elején úgy feldicsértük, hát Brendan Gleeson most is pazar.
Vízer
2011.10.24
|
The Guard
ír vígjáték, 96 perc, 2011
Egy szabályokra messziről köpő ír zsarunak együtt kell dolgoznia egy minden törvényt betartó FBI-ügynökkel néhány drogcsempész elfogása érdekében.
Színész:

Brendan Gleeson
(Gerry Boyle)

Don Cheadle
(Wendell Everett)

Liam Cunningham
(Francis Sheehy-Skeffington)

Mark Strong
(Clive Cornell)

David Wilmot
(Liam O'Leary)

Rory Keenan
(Aidan McBride)

Fionnula Flanagan
(Eileen Boyle)

Dominique McElligott
(Aoife O'Carroll)

David Pearse
(Bartley)

Forgalmazza: Ristretto Distribution
Bemutató: 2011. október 27.
(21 kép)


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Egy kellemesnek ígérkező családi vacsora feszültséggel teli, kínos estébe csap át.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Bibi és Tina II. - Elátkozva
német családi film, 2014
18:20
X-Men 2.
amerikai sci-fi akciófilm, 2003
18:40
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:45
Az óriásölő
amerikai kalandfilm, 2013
18:45
Ovizsaru
amerikai akcióvígjáték, 1990
Erzsébet királyné Gödöllőn töltött karácsonyai mellett megelevenedik a kiállításon a hazai karácsonyfa-állítás szokásának története és a frontkarácsonyok hangulata is. Hétfőn-kedden zárva, amúgy december végéig nyitva! #godollo #karacsonyhaz #tortenelem #erzsébetkirályné #erzsebetkiralyne
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.