Géppisztolyos prédikátor

olvasói
8/10 (23)
Nem kétséges, hogy az egykori motorosbandatag, Sam Childers életét feldolgozó könnyfakasztó eposzt, amely a harmadik világ társadalmi igazságtalanságait avatja témává, a jövő évi Oscar-ceremónia egyik csúcsragadozójának szánták.
Az Akadémia ugyanis köztudottan rajong az ilyen típusú darabokért – a főszereplő Gerard Butlernek valószínűleg sokan gondolatban már meg is szavazták az arany szobrocskát, de ő saját magának szinte biztosan. A gátlástalan rosszfiúból egy saulusi fordulattal az ártatlanok elszánt védelmezőjévé avanzsáló, modern kori Robin Hood történetét a német születésű rendezőzsenire, Marc Forsterre (Szörnyek keringője, Én, Pán Péter, Felforgatókönyv, Papírsárkányok, A Quantum csendje) bízták, akinek eddigi filmográfiája azt bizonyítja, bármilyen műfajról legyen is szó, nehéz kibillenteni az egyensúlyából (legutóbb például a hazánkban forgott World War Z-t, Brad Pitt zombis moziját vezényelte le). Ezúttal azonban talán kicsit elszállt vele a ló… 
 
Childers egy nap elhatározza, hogy itt az ideje jobb emberré válnia. Hősünk döntésének – mert őt nagyon kemény fából faragták – azzal ad nyomatékot, hogy Afrikába utazik. Nem máshová, mint a polgárháború sújtotta Szudánba, ahol megtapasztalva a borzalmakat, legfőként pedig elszörnyedve a gyerekek hadsereg általi kizsákmányolásán, a gyengék buzgó megmentőjévé lép elő. Küldetése sok veszéllyel jár, de emberünk nem ismer lehetetlent. Sőt mi több, a szavakkal is kiválóan bánik: bármikor kész előhúzni a mellényzsebéből egy jól irányzott nagymonológot. Mert ő amúgy prédikátor. Csak géppisztollyal térít.  
zsinora
2011.12.20
|
Machine Gun Preacher
amerikai akciófilm, 129 perc, 2011
Egy exdíler megtalálja Istent és Szudánban gyerekeket ment meg a katonasorstól.
rendező:

Marc Forster

színész:

Gerard Butler
(Sam Childers)

Michelle Monaghan
(Lynn Childers)

Kathy Baker
(Daisy)

Michael Shannon
(Donnie)

Madeleine Carroll
(2.)

Souleymane Sy Savane
(Deng)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2011. december 29.
(8 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:10
Ne hagyj nyomot!
amerikai film, 2018
18:15
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:30
A randiguru
amerikai vígjáték, 2005
Táncházak éjszakája ma délutántól hajnalig a Dürer Kertben. Gyerektáncház, bográcsozás, este pedig durvul a táncolás! #táncházakéjszakája #széki #szatmár #kalotaszeg #mezőség #táncház #néptánc #tánc #buliajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.