Lazacfogás Jemenben

olvasói
7/10 (24)
Az emelkedő árak és egyre növekvő adók mellett mi másra vágyna a gazdasági válság terheit nyögő nyugati világ polgára, mint bepillantást nyerni egy dúsgazdag olajsejk mindennapjaiba, és együtt izgulni vele, sikerül-e lazactavat...
...telepítenie a sivatag közepén álló birtokán? Ez most nem valami metaforikus felvezetés: az év legjobban várt brit filmjének kikiáltott, több mint beszédes című Lazacfogás Jemenben tényleg erről szól. Történik ugyanis, hogy az unatkozó jemeni sejk (Amr Waked) egy reggelen úgy ébred, szörnyen sivár az élete, mert például soha nem fogott még lazacot, pláne nem a saját palotája kertjében – ami, ismerve a helyi földrajzi viszonyokat, nem meglepő.
 
Mozgósítja hát üzletkötőjét (Emily Blunt), hogy azonnal keresse meg Anglia legjobb halszakértőjét, és derítse ki, hogyan lehetne gazdag halastóvá varázsolni a földjén tátongó, kiszáradt medret. Harriet Fred Jonesban (Ewan McGregor) véli megtalálni megbízója emberét, de az ichtiológus (a halszakértelem tudniillik külön tudományág) csípőből visszapattintja az abszurd ötletet. A külügyminiszter sajtófőnöke (Kristin Scott Thomas) viszont nagy bulit szimatol, így Fred kénytelen kötélnek állni, és ezzel kezdetét veszi élete legnagyobb kalandja…  
 
A magyar származású brit Paul Torday debütáló regényét – amelyet nyugdíjas évei hajnalán, 2006-ban vetett papírra – Simon Beaufoyra, az angolok sztár-forgatókönyvírójára (Alul semmi, Gettó milliomos, 127 óra) bízták átdolgozásra, a rendezői feladatokat pedig a svéd Lasse Hallström látta el, aki a híres ABBA-doku sikere óta a kaliforniai nap alatt sütteti a hasát. Már ha éppen nem horgászik – gondolom.  
zsinora
2012.03.09
|
Salmon Fishing in the Yemen
angol romantikus vígjáték, 111 perc, 2011
Egy arab sejk megbíz egy angol halszakértőt, hogy telepítsen lazacot a sivatagi folyójába.
Színész:

Ewan McGregor
(Dr. Alfred Jones)

Emily Blunt
(Harriet)

Kristin Scott Thomas
(Patricia Maxwell)

Rachael Stirling
(Mary Jones)

Amr Waked
(Muhammed sejk)

Catherine Steadman
(Ashley)

Tom Mison
(Robert Mayers)

Peter Wight
(Tory Grandee)

Conleth Hill
(Bernard Sugden)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. március 15.
(2 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Legnépszerűbb
Copyright © 2023 Minnetonka Lapkiadó Kft.