Hasta la vista!

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (9)
Az a szép a filmben, hogy egészen komoly, sőt szomorú témákról is tud vidáman, mégis elgondolkodtatóan szólni. Jelen esetben a helyenként vaskos humor annak az elemeiben igen kényes kérdésnek ágyaz meg, hogy egy fogyatékkal élő ember...
...leélheti-e úgy az életét, hogy sosem volt része testi örömökben. Míg a nemrég a hazai mozikban futott, nagyon szerethető Fifti-fifti a rákkal való harc napfényes oldalát mutatta be, Geoffrey Enthoven műve azt a dilemmát veti fel, hogy adott esetben egy fogyatékos, ráadásul egyáltalán nem vonzó ember számára megadatik-e ugyanaz a lehetőség arra, hogy minden más eshetőség híján megvásárolhassa magának a szerelmet?
 
Hőseink számára a válasz mindenképpen igen, szüleik számára viszont nem. Ezért van az, hogy a három, történetesen flamand jóbarát – egyikük csak fejét és egyik kezét tudja mozgatni, másikuk azért ül kerekesszékben, mert súlyos daganattal küzd, a harmadik pedig nagyítóval sem lát rendesen – úgy dönt, elindul együtt Spanyolországba, ahol van egy épp rájuk szabott, speciális bordélyház.
 
Szüleiknek persze hazudnak, és szereznek egy mikrobuszt, hozzá pedig egy pokróc természetű vallon asszonyságot sofőrnek, és innen minden egy rendes road movie szabályait követi. A film ugyan nem rengeti meg a világot, nyilván nem is akarja, de amit el akar mondani, azt világosan és szórakoztatóan teszi, és mint ilyen, vígjátékként is jól működik, leszámítva pár elkerülhetetlen szentimentális pillanatot. De aki ebbe beleköt, az üljön maga is tolókocsiba! 
Vízer
2012.04.20
|
Hasta la vista / Come As You Are
belga filmdráma, 115 perc, 2011
Lars, Philip és Jozef három flamand jó barát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2012. április 26.


Film premierek

Vissza a gyökerekhez

francia vígjáték, 107 perc, 2018

Túl szexi lány

amerikai-kínai vígjáték, 110 perc, 2018

Kutyaparádé

amerikai kalandfilm, 92 perc, 2018

Gotti

amerikai életrajzi dráma, 105 perc, 2017

Az élet napos oldala

svéd vígjáték, 104 perc, 2017
Játék
Az idei Ünnepi Könyvhétre jelentette meg a Kossuth Kiadó Muszatics Péter Bécs, Budapest, Hollywood című könyvét, melyben a szerző a múlt század eleji Hollywoodba kalauzolja az olvasót, ahol a Közép-Európából származó alkotók jelentős hatással voltak az amerikai filmgyártásra.
Filmek a TV-ben
18:05
Szellemirtók
amerikai akcióvígjáték, 1984
18:10
Az álcsalád
amerikai vígjáték, 2005
18:20
Brazilok
magyar vígjáték, 2017
18:40
A Föld inváziója - Csata: Los Angeles
amerikai akció, sci-fi, 2011
18:50
Tomb Raider
amerikai-angol-japán-német akciófilm, 2001
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.