Hasta la vista!

est.hu:
8/10
|
olvasói:
8/10 (9)
Az a szép a filmben, hogy egészen komoly, sőt szomorú témákról is tud vidáman, mégis elgondolkodtatóan szólni. Jelen esetben a helyenként vaskos humor annak az elemeiben igen kényes kérdésnek ágyaz meg, hogy egy fogyatékkal élő ember...
...leélheti-e úgy az életét, hogy sosem volt része testi örömökben. Míg a nemrég a hazai mozikban futott, nagyon szerethető Fifti-fifti a rákkal való harc napfényes oldalát mutatta be, Geoffrey Enthoven műve azt a dilemmát veti fel, hogy adott esetben egy fogyatékos, ráadásul egyáltalán nem vonzó ember számára megadatik-e ugyanaz a lehetőség arra, hogy minden más eshetőség híján megvásárolhassa magának a szerelmet?
 
Hőseink számára a válasz mindenképpen igen, szüleik számára viszont nem. Ezért van az, hogy a három, történetesen flamand jóbarát – egyikük csak fejét és egyik kezét tudja mozgatni, másikuk azért ül kerekesszékben, mert súlyos daganattal küzd, a harmadik pedig nagyítóval sem lát rendesen – úgy dönt, elindul együtt Spanyolországba, ahol van egy épp rájuk szabott, speciális bordélyház.
 
Szüleiknek persze hazudnak, és szereznek egy mikrobuszt, hozzá pedig egy pokróc természetű vallon asszonyságot sofőrnek, és innen minden egy rendes road movie szabályait követi. A film ugyan nem rengeti meg a világot, nyilván nem is akarja, de amit el akar mondani, azt világosan és szórakoztatóan teszi, és mint ilyen, vígjátékként is jól működik, leszámítva pár elkerülhetetlen szentimentális pillanatot. De aki ebbe beleköt, az üljön maga is tolókocsiba! 
Vízer
2012.04.20
|
Hasta la vista / Come As You Are
belga filmdráma, 115 perc, 2011
Lars, Philip és Jozef három flamand jó barát, akik a többi fiatalhoz hasonlóan egyetlen dolgot szeretnének: minél előbb elveszíteni a szüzességüket. Csakhogy testi fogyatékaik korlátozzák őket a csajozásban.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2012. április 26.


Film premierek

Éjszakai játék

amerikai vígjáték, 90 perc, 2018

A víz érintése

amerikai-kanadai kalandfilm, 123 perc, 2017

A Pentagon titkai

amerikai történelmi dráma, 115 perc, 2017
Játék
Cuhorka Emese és Fülöp László, azaz a Timothy and the Things előadása hétköznapi érzésekből és helyzetekből létrehozott táncokon keresztül hasznosítja a látszólag haszontalanul töltött időket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
18:10
Verdák
amerikai animációs film, 2006
18:15
Bébi úr
amerikai animációs film, 2017
18:15
Tomb Raider
amerikai-angol-japán-német akciófilm, 2001
18:30
Vissza a jövőbe
amerikai kalandfilm, 1985
18:35
Szigorúan piszkos ügyek 2
hongkongi gengszterfilm, 2003
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.