A biztonság záloga

olvasói
8/10 (25)
Rájár a rúd Luke Wrightra: az egykori New York-i rendőr most kiégett ketrecharcos, aki egy tragikus tévedés folytán az orosz maffiának „köszönhetően” elveszíti egész családját. Véletlenül találkozik egy 12 éves kínai kislánnyal, ...
...akivel közös az ellenségük, hiszen a lányt ugyanazok a gengszterek üldözik, akik Luke hozzátartozóit is meggyilkolták. Az árva Mei különlegessége pedig abban rejlik, hogy a kis matekzseni – akit a Triád tagjai arra kényszerítenek, hogy nekik dolgozzon – egy értékes kódszámot őriz elméjében. Az utána zajló hajtóvadászat (melybe az orosz és kínai maffián kívül korrupt New York-i rendőrök is beszállnak) lassan totális alvilági háborúvá fejlődik; főleg miután Luke elhatározza, hogy megmenti a gyereket.
 
Az épp annyira karizmatikus, mint amennyire kisportolt Jason Statham A biztonság zálogában is azt csinálja, amihez a legjobban ért, és amit minimum három alkalommal (A szállító 1., 2. és 3.) oly remekül elvégzett már: emberi csomagot szállít. Az akció műfajába most először belekóstoló Boaz Yakin (Emlékezz a titánokra!, Nagydumás kiscsajok) filmjében a sztár tehát ezúttal is az elesett gyermekek és/vagy fiatal nők gyámolítójaként lép fel – ami természetesen nem valamiféle gonosz álomgyári összeesküvés eredménye, hanem azért történik, mert mindez olyan jól áll neki. S miközben az ismerős cselekmény egyrészt a hajszafilmek jól bevált algoritmusát követi, a sztori egyéb elemei olyan ezredfordulós thrillerekből lehetnek ismerősek, mint A kód neve: Merkúr vagy a Ne szólj száj! 
 
firkász
2012.04.26
|
Safe
amerikai akciófilm, 94 perc, 2012
Hősünk egy visszavonult titkos ügynök, aki egy 12 éves kínai lány életét próbálja megmenteni az őt üldöző maffiától.
Rendező:

Boaz Yakin

Színész:

Jason Statham
(Luke Wright)

Chris Sarandon
(Tremello)

Catherine Chan
(Mei)

James Hong
(Han Jiao)

Anson Mount
(Alex Rosen)

Robert John Burke
(Wolf)

Jack Gwaltney
(Reddick)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2012. május 3.
(9 kép)


Film premierek

Jojo Nyuszi

amerikai-cseh-új-zélandi vígjáték, 108 perc, 2019

Hivatali eltávozás

amerikai horror-vígjáték, 86 perc, 2019

1917

amerikai-angol háborús film, 110 perc, 2019

Richard Jewell balladája

amerikai filmdráma, 129 perc, 2019
Játék
Sonic, a sündisznó véletlenül hihetetlen erő birtokosa lesz. A saját védelme érdekében a Földön rejtőzik el, ám nem szabad, hogy a világ tudomást szerezzen a létezéséről.
Filmek a TV-ben
18:05
Pókember - Irány a Pókverzum
amerikai animációs film, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:20
Mátrix
amerikai akciófilm, 1999
18:20
Apa lettem kisapám!
amerikai vígjáték, 2004
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
Tegnap indult a BIDF dokumentumfilm fesztivál, tele programmal, ma is 16 film lesz, például A csábítás iskolája. Hét éven átívelő forgatás fiatal nők életét követve. #csabitasiskolaja #bidf #dokumentumfilm #csabitas #nok #ferfiak
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.