2 nap New Yorkban

est.hu:
7/10
|
olvasói
3/10 (9)
Bár a filmet rendezőként és főszereplőként a francia színésznő, Julie Delpy jegyzi, akárcsak a Párizsban játszódó előzményt, ez valójában a fekete komikus, Chris Rock show-ja, akiről elég sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy...
...vicces-e, de mostanra nagyjából arra jutottunk, hogy az. Míg a 2007-es 2 nap Párizsban arról szólt, hogy milyen az, amikor egy szkeptikus amerikai pasas rácsodálkozik a fények városára, a folytatás logikusan azt mutatja be, miként szabadul rá egy diszfunkcionális francia család egy másik gyanútlan amerikai fickóra az óceán túloldalán.
 
Hősnönk, Marion (Delpy) már elvált korábban megismert barátjától (nekünk egyébként hiányzik a hisztis Adam Goldberg!), akitől van egy kisfia, és boldog kapcsolatban él új pasijával, a rádiós műsorvezető Mingusszal (Rock), ám valami bezavar. Megérkezik Párizsból bohém apja – az illető történetesen tényleg a színész-/rendezőnő papája –, kissé nimfomán húga és annak link pasija, ráadásul már csak pár napja van kiállítása megnyitójáig.

Természetesen üzembe lép az összes sztereotípia, ami csak a két ország közti kontaktusban előkerülhet, de ez maximum az első húsz percben zavaró, aztán valahogy – újra – megszeretjük a karaktereket, Chris Rock pedig itt tényleg jó. Nem spilázza túl a játékát (pedig máskor szokta), és a sok ütődött francia mellett jól adja a józan amcsit. Ami pedig Julie Delpyt illeti: még mindig szép és még mindig okos, és ha nem is rendezett tökéletes filmet, magát és családját képes megkedveltetni – és még humora is van, ha kicsit furcsa is. 
 
Vízer
2012.05.11
|
2 Days in New York
belga-francia-német vígjáték, 91 perc, 2012
Marion már szakított Jackkel, de New Yorkban él, ahol a közös gyereküket neveli. Amikor a szülei látogatóba jönnek hozzá Párizsból, kicsit fél, hogy az új pasiját nehezen fogják elfogadni.
Rendező:

Julie Delpy

Színész:

Julie Delpy
(Marion)

Chris Rock
(Mingus)

Daniel Brühl
(Tölgy tündér)

Vincent Gallo
(Vincent Gallo)

Dylan Baker
(Ron)

Kate Burton
(Bella)

Albert Delpy
(Jeannot)

Malinda Williams
(Elizabeth)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2012. május 17.
(32 kép)


Film premierek

Toy Story 4.

amerikai animációs film, 100 perc, 2019

Casanova - Az utolsó szerelem

francia történelmi dráma, 98 perc, 2019

Gyerekjáték

amerikai horror, 90 perc, 2019

Csekély esély

amerikai vígjáték, 125 perc, 2019
Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Filmek a TV-ben
18:10
Mamamaffia - Keresztanya
német romantikus vígjáték, 2015
18:15
Darling
dán film, 2017
18:30
Scooby-Doo! Kalózok a láthatáron!
amerikai animációs film, 2006
18:45
Az emlékezés napja
amerikai történelmi dráma, 2011
18:50
Red
amerikai akciófilm, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.