2 nap New Yorkban

est.hu:
7/10
|
olvasói
3/10 (9)
Bár a filmet rendezőként és főszereplőként a francia színésznő, Julie Delpy jegyzi, akárcsak a Párizsban játszódó előzményt, ez valójában a fekete komikus, Chris Rock show-ja, akiről elég sokáig nem tudtuk eldönteni, hogy...
...vicces-e, de mostanra nagyjából arra jutottunk, hogy az. Míg a 2007-es 2 nap Párizsban arról szólt, hogy milyen az, amikor egy szkeptikus amerikai pasas rácsodálkozik a fények városára, a folytatás logikusan azt mutatja be, miként szabadul rá egy diszfunkcionális francia család egy másik gyanútlan amerikai fickóra az óceán túloldalán.
 
Hősnönk, Marion (Delpy) már elvált korábban megismert barátjától (nekünk egyébként hiányzik a hisztis Adam Goldberg!), akitől van egy kisfia, és boldog kapcsolatban él új pasijával, a rádiós műsorvezető Mingusszal (Rock), ám valami bezavar. Megérkezik Párizsból bohém apja – az illető történetesen tényleg a színész-/rendezőnő papája –, kissé nimfomán húga és annak link pasija, ráadásul már csak pár napja van kiállítása megnyitójáig.

Természetesen üzembe lép az összes sztereotípia, ami csak a két ország közti kontaktusban előkerülhet, de ez maximum az első húsz percben zavaró, aztán valahogy – újra – megszeretjük a karaktereket, Chris Rock pedig itt tényleg jó. Nem spilázza túl a játékát (pedig máskor szokta), és a sok ütődött francia mellett jól adja a józan amcsit. Ami pedig Julie Delpyt illeti: még mindig szép és még mindig okos, és ha nem is rendezett tökéletes filmet, magát és családját képes megkedveltetni – és még humora is van, ha kicsit furcsa is. 
 
Vízer
2012.05.11
|
2 Days in New York
belga-francia-német vígjáték, 91 perc, 2012
Marion már szakított Jackkel, de New Yorkban él, ahol a közös gyereküket neveli. Amikor a szülei látogatóba jönnek hozzá Párizsból, kicsit fél, hogy az új pasiját nehezen fogják elfogadni.
Rendező:

Julie Delpy

Színész:

Julie Delpy
(Marion)

Chris Rock
(Mingus)

Daniel Brühl
(Tölgy tündér)

Vincent Gallo
(Vincent Gallo)

Dylan Baker
(Ron)

Kate Burton
(Bella)

Albert Delpy
(Jeannot)

Malinda Williams
(Elizabeth)

Forgalmazza: Budapest Film
Bemutató: 2012. május 17.
(32 kép)


Film premierek

Predator – A ragadozó

amerikai akciófilm, 107 perc, 2018

Három nő

iráni filmdráma, 100 perc, 2018

Macskafogó

magyar animációs film, 93 perc, 1986

Remélem legközelebb sikerül meghalnod :)

magyar thriller, 96 perc, 2018

Egy kis szívesség

amerikai krimi, 117 perc, 2018
Játék
A mindig energikus és eredeti rendező, Spike Lee megtörtént eseményeken alapuló új filmje Ron Stallworth történetét tárja elénk. Ez a Colorado Springs-i rendőr volt az első afro-amerikai bűnüldöző, aki beépült a hírhedt Ku Klux Klánba.
Filmek a TV-ben
18:05
Chicago
amerikai musical, 2002
18:05
Míg a halál el nem választ
amerikai krimi, 1994
18:15
Az ügynök halála
amerikai-német filmdráma, 1985 (feliratos)
18:20
Forródrót
amerikai filmdráma, 2017
18:50
Jó társaság
amerikai vígjáték, 2004
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.