A diktátor

olvasói
7/10 (53)
A diktátorok könnyű célpontok bármilyen humoristának vagy komikusnak, feltéve, ha az illető időben vagy földrajzi értelemben elég távol van (gondoljunk csak Hitler idióta bajuszára vagy a megannyi Szaddám Huszein-hasonmásra), ...
...vagy éppenséggel nem is létezik – mint Aladeen admirális generális, Wadiya köztársaság államfője. Sacha Baron Cohen az álfeka Ali G, a pszeudoosztrák Brüno és a kamukazah Borat, illetve egy arrogáns francia (Taplógáz: Ricky Bobby legendája) és egy kekec olasz (Sweeney Todd) megformálása után egy kicsit az arab világnak és úgy általában a diktátoroknak szól be Shabazz Aladeen admirális generális szerepében, hozva mindazt, amit eddig is minden alkalommal hozott – és ez részünkről nem reklamáció, sőt!
 
Sacha Baron Cohen ugyanis zseniális és egyben gátlástalan utánzó, és jól áll neki a közel-keleti zsarnok figurája, aki köré ezúttal rendes játékfilmet építettek nagyjából kerek történettel (a Brüno és a Borat elvileg rejtett kamerás brahi volt), mely szerint az admirális generális egy New York-i látogatás során rettenetes szakállát vesztve kénytelen átlagos bevándorlóként tengődve nagyjából normális emberré válni. 
 
Mindez sokban az Amerikába jöttem című ősrégi Eddie Murphy-filmre emlékeztet, részben a jóval frissebb Ne szórakozz Zohannalra, részben pedig minden korábbi Sacha Baron Cohen-filmre – már ami az arroganciát, a hímsovinizmust, a rasszizmust és mindenféle egyebet illeti, vagyis ami miatt a fickót szeretjük. Mondjuk szomszédként pont utálnánk, de így a vásznon nagyon rendben van! 
 
Vízer
2012.05.11
|
The Dictator
amerikai vígjáték, 83 perc, 2012
Aladeen tábornok története, aki az életét is kockáztatja azért, hogy bebizonyítsa: az ő hazájában a demokrácia semmi jót nem hozhatna magával.
Rendező:

Larry Charles

Színész:

Sacha Baron Cohen
(Aladeen)

John C. Reilly
(Clayton)

Megan Fox
(önmaga)

Ben Kingsley
(Tamir)

Anna Faris
(Zoey)

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2012. május 17.
(10 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
18:15
Hook
amerikai kalandfilm, 1991
18:15
A Bourne-hagyaték
amerikai akció-thriller, 2012
18:30
S.W.A.T - Különleges kommandó
amerikai akcióthriller, 2003
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:30
Scooby-Doo és a mexikói szörny
amerikai animációs film, 2003
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.