A holló

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (14)
A XIX. századi amerikai író-költő, Edgar Allan Poe alakját felhasználó – és erősen fikcionalizáló – A holló főhőse maga Poe, aki Baltimore-ban él; egy helyi hatalmasság gyönyörű lányába szerelmes, miközben magát sem nagyon tudja eltartani.
Egy nap ronda ügybe keveredik: egy őrült sorozatgyilkos az ő bűnügyi/horrornovelláit utánozva követ el iszonyatos rémtetteket (ezek bizarr kidolgozottsága már-már a Fűrész-filmeket idézi), így kénytelen ő maga is részt venni a nyomozásban. Hősünknek pedig hamarosan sokkal több mindennel kell megküzdenie, mint a gyanú esetleges árnyéka vagy a bűnesetek egyszerű felderítése, hiszen a borzalmakban személyesen is érintetté válik...
 
James McTeigue (V mint vérbosszú) rendezésében nincs hiány az izgalmakban, és nagyon gyorsan pörögnek az események is, aminek épp az ilyen történetekben kulcsfontosságú tényező, az atmoszféra válik az áldozatává. A filmben nem idéződnek meg, csupán felvillannak az olyan Poe-novellák, mint Az áruló szív, A kút és az inga vagy A vörös halál álarca, s miközben az alkotók végigvágtatnak a forgatókönyvön, nem marad semmi idő a hangulatteremtésre. Így keservesen csalódik, aki olyasféle kosztümös thrillert vár, mint amilyen annak idején A pokolból volt – a Poe-sztorik hangulatát nélkülöző, azok hátborzongató groteszkségét csupán kihasználó A holló inkább a Guy Ritchie-féle Sherlock Holmes-filmek nyomdokain halad. Elegáns helyett harsány, amihez nagyban hozzájárul John Cusack alkalmanként már-már ripacskodásba hajló alakítása is. 
fürkész
2012.05.11
|
The Raven
amerikai-magyar-spanyol thriller, 111 perc, 2012
Amikor egy őrült Edgar Allan Poe műveit utánozva kezdi gyilkolni az embereket, egy rendőr felkéri az írót, hogy segítsen neki a nyomozásban.
Rendező:

James McTeigue

Színész:

John Cusack
(Edgar Allan Poe)

Alice Eve
(Emily Hamilton)

Luke Evans
(Emmett Fields nyomozó)

Brendan Gleeson
(Charles Hamilton)

Kevin McNally
(Maddux)

Jimmy Yuill
(Eldridge kapitány)

Brendan Coyle
(Reagan)

Adrian Rawlins
(Doc Clements)

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2012. május 17.
(8 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.