Tucatjával olcsóbb

olvasói
(0)
Tizenkét gyerek! Hogy lehet valakinek ennyi, hiszen meg sem lehet jegyezni ilyen sok nevet, nem is beszélve a felmerülő logisztikai problémákról és a járulékos költségekről? Pedig a filmbéli Baker házaspárnak pont ennyi van - és lehet, hogy csak azért nem eggyel több, mert az már szerencsétlen szám volna.


Mindez azonban nem okoz nekik problémát és mindannyian békésen élnek egy egészen kicsi városban egészen addig, míg az edzőként dolgozó családfő váratlan ajánlatot nem kap. Kedvenc csapatának lehet a trénere, de ehhez Chicagóba kell költözniük, aminek a gyerekek nagyon nem örülnek, és együttesen úgy döntenek, hogy szabotálni fogják „új életüket”. A nagy lehetőség akkor jön el, amikor az írói karrierjét építgető anyuka felolvasó körútra indul, jó messzire, magára hagyva párját a rengeteg gyerekkel. A papa pedig munkája mellett - minden erőfeszítése ellenére - képtelen megbirkózni a gyerekek ellátásával.
Szóval a gyerekek rosszalkodnak, de - ahogy mondani szokás - ezért gyerekek. Persze mindegyikük külön kis egyéniség és mivel ilyen sokan vannak és olyan sokfélék - van köztük egészen vicces, egészen szimpatikus és egészen irritáló -, még a rutinos komikus Steve Martint is sikerül háttérbe szorítaniuk. Neki ennél fogva nincs más dolga a filmben, mint kétségbeesett képet vágni. Rajta kívül viszont nem igen van jelen igazi színész, ha a kezdő Hilary Duffot és a bájos Piper Perabót leszámítjuk, no meg a nemrég Hollywood legjobb pasijának kikiáltott Ashton Kutchert (akitől viszont roppant szimpatikus, hogy hajlandó komplett idiótát csinálni magából).
Amennyiben elfogadjuk, hogy korrekt dolog a gyerekek részéről tudatosan tönkretenni saját apjuk karrierjét, akkor már nincs is min kiakadnunk. Ezt leszámítva ez egy kedves családi mozi, hiszen a családi összetartásról szól meg a többség akaratáról, és nagyon pozitív a végkicsengése: mindenki érje be annyival, amennyi kijut neki.
Vízer
2004.03.11
|
Cheaper by the Dozen
amerikai családi vígjáték, 98 perc, 2003
Egy újabb szeleburdi család kalandjai, iszonyú sok saját gyerekkel nagy költözködés és karrierépítés közepette, csakhogy a kölykök a saját fejük után mennek: tizenkét különböző irányba.
Rendező:

Shawn Levy

Színész:

Steve Martin
(Tom Baker)

Piper Perabo
(Nora Baker)

Bonnie Hunt
(Kate Baker)

Tom Welling
(Charlie Baker)

Hilary Duff
(Lorraine Baker)

Alyson Stoner
(Sarah Baker)

Liliana Mumy
(Jessica Baker)

Blake Woodruff
(Mike Baker)

Paula Marshall
(Tina Shenk)

(5 kép)


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Filmek a TV-ben
18:10
Narnia krónikái: Caspian herceg
amerikai-angol fantasy, 2008
18:10
Levél a palackban
német vígjáték, 2013
18:40
Serenity
amerikai sci-fi, 2005
18:45
Nyomás utána!
olasz-amerikai akcióvígjáték, 1983
19:00
Amerika kedvencei
amerikai romantikus vígjáték, 2001
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.