Bikanyak

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (4)
Michael R. Roskam 2005-ben dolgozott együtt először az akkor még ismeretlen Matthias Schoenaerts-szal: közös munkájuk egy rövidfilmmel indult. A belga rendező már akkoriban agyalt a Bikanyak sztoriján, de még hosszú éveknek kellett eltelnie…
…első nagyjátékfilmje elkészültéig. Az érlelési idő jót tett a darabnak: amíg Roskam a cselekménnyel szöszölt, Schoenaerts magára pakolt úgy harminc kiló izmot, hogy a lehető leghitelesebben tudja eljátszani a testtömegét bikáknak kifejlesztett (illegális) hormonnal növelő, de a lelke mélyén egy sérült kiskamaszt rejtő Jacky szerepét. Az átlényegülés tökéletesre sikerült: a Bikanyak hangos nemzetközi sikere (a filmet a legjobb idegennyelvű filmnek járó Oscar-díjra jelölték az idén) nagyrészt Schoenaerts játékának köszönhető.
 
Roskam mozija a belga hormonmaffia világába vezet minket – ebben él Jacky Vanmarsenille, a zárkózott gazda –, a feszült atmoszférájú és feszes tempójú krimi színfalai mögül fokozatosan bomlik ki egy megrázó sorsdráma. Jacky gyermekkora nagy tragédiát rejt, amely egyrészt magyarázni hivatott a férfi zaklatottságát, és továbblendíteni a jelen eseményeit a végkifejlet felé. A flash-back egy bizonyos jelenetére garantáltan életünk végéig emlékezni fogunk. Ahogy Schoenaerts játékára is. A belga srácnak nagy karriert jósolunk, és már alig várjuk, hogy megérkezzen hozzánk az idei cannes-i fesztiválkedvenc, a Rust & Bone, amelyben Schoenaerts a lábatlan Marion Cotillard-ral esik szerelembe... 
zsinora
2012.07.06
|
Rundskop
belga filmdráma, 129 perc, 2011
Jack a vallon-flamand határ közelében élő marhatenyésztő, aki az állatait illegális szteroidokkal tömi. Egy zsaru halála után ő is veszélybe kerül.
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2012. július 12.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.