Harmadnaposok

est.hu:
5/10
|
olvasói
5/10 (30)
Hazájában, Ausztráliában januárban mutatták be, minket viszont csak most, az uborkaszezonban ért el Stephan Elliott Másnaposok utánlövése. Az ausztrál író-rendező 1994-ben robbant be a nemzetközi filmes köztudatba…
…a Priscilla - A sivatag királynőjének kalandjai című mozijával: az azóta kultikus tisztelettel övezett Priscillát anno Cannes-ban mutatták be, végigtarolta a világ fesztiváljait, és egy Oscar-díjat is hazavitt – igaz, „csak” a jelmezért. Hiába azonban az erős indulás, Elliotnak mostanáig nem sikerült megismételnie a sikert. Néhány felejthető darabot – például a Noel Coward darabja alapján forgott, angol színekben készült Könnyed erkölcsöket – jegyez csupán, de egyértelműen a legújabb mozija eddigi pályája mélypontja.
 
A rendező Dean Craig forgatókönyvéből rittyentett (a szándék szerint) nyári feelgood mozit, amely az amúgy abszurdan vicces (igaz, unásig hajszolt) alapsztori és a bizakodásra okot adó mellékkarakterek és a biztató felütés ellenére mindössze egyetlen tanulsággal szolgál: megtudhatjuk, hogyan fest ma – túl számtalan plasztikai műtéten és botoxkezelésen – a 63 (!) éves Olivia Newton-John.  
 
A Harmadnaposok (ismét köszönet a magyar címért) főhőse egy hét után megkéri a csaja kezét (ó, de romantikus!). Mire a szépfiú kettőt pislog, máris a saját esküvőjén találja magát, ráadásul leendő családja hazájában, Ausztráliában. A nászra szerencsétlenségére elkíséri három lökött londoni haverja, akik annak rendje és módja szerint gallyra vágják a puccos bulit (vigyázat, a produkció nyomokban altesti poénokat is tartalmazhat!). Ilyet még sosem láttunk, igaz? Így biztosan nem.  
zsinora
2012.07.13
|
A Few Best Men
ausztrál vígjáték, 97 perc, 2012
Ausztráliai esküvő, ahol a legénybúcsún és a lakodalmon elszabadul a pokol.
Rendező:

Stephan Elliott

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2012. július 19.
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.