Ted

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (59)
Family Guy-rajongóként Seth MacFarlane az egyik hősöm, ám a tapasztalat azt mondja, hogy a legtöbb kultikus státuszú rajzfilmsorozat készítője az élőszereplős bemutatkozást rendre elbukja – lásd: Mike Judge (Beavis és Butthead)…
…vagy Matt Stone és Trey Parker (South Park) hollywoodi karrierjét, és ami azt illeti, Mark Wahlberg sem éppen vígjátékra született. Vagyis eléggé izgulva néztem meg a Tedet.
 
Szögezzük le gyorsan: Seth MacFarlane első nagyjátékfilmje teljesen rendben van! Senki nem fog lepetézni tőle, talán még idézgetni sem fogják – pláne nem annyit, mint a Family Guy egyes epizódjait –, de rendben van, és ez nagy megkönnyebbülés, már csak azért is, mert MacFarlane ezúttal nem valami vitriolis szatírát, hanem egy randifilmnek is vállalható, romantikus vígjátékot készített – igaz, kellőképpen trágár verzióban. Egy romkomhoz pedig három összetevő kell; egy határozatlan főhős, egy jó nő és egy amúgy könnyen megoldható, mégis túlkomplikált konfliktus. 
 
Itt eképp jön ki a képlet: a harmincas John (a kellemes meglepetés Wahlberg) valahogy nem akar felnőtt férfiként viselkedni, mert van egy életre kelt, de korántsem cuki plüssmackója, a csaja (a mindig dögös Mila Kunis) viszont már továbblépne. Dióhéjban ennyi, illetve ott van még Giovanni Ribisi őrült, mackórabló karaktere, és egy egész vicces Norah Jones, de ami a Tedet kiemeli a középszerű mezőnyből, az a tökéletesre megírt párbeszédek, illetve a sztoriba csempészett, szürreális és gonosz Family Guy-elemek. Aki ismeri és szereti a sorozatot, az tudja, miről beszélek! 
Vízer
2012.08.17
|
Ted
amerikai vígjáték, 107 perc, 2012
John gyerekkori kívánsága valóra válik: kedvenc játékmacija életre kel. A harmincas éveiben járva azonban egy élő játékmackó már meglehetősen bizarr havernak számít.
Rendező:

Seth MacFarlane

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2012. augusztus 23.
(10 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
3
K
4
Sze
5
21:50
A sötétség gyermekei
angol thriller, 2018
21:50
Columbo: Columbo farkast kiált
amerikai krimi, 1990 (ism.)
22:00
Életrevalók
francia filmvígjáték, 2011
22:00
Mimic - A júdás faj
amerikai thriller, 1997
22:10
Vasököl
amerikai sci-fi akciófilm, 2011
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.