Édesnégyes

est.hu:
8/10
|
olvasói
10/10 (5)
Amerikai független filmből roppant kevés jut el a magyar nézők elé, és ennek megvan a maga oka. A nagy forgalmazók a sztárrokal tűzdelt és ideális esetben sok pénzt hozó amerikai termékekre, a kis cégek viszont a patinás fesztiválokon...
...díjakat gyűjtő, európai művészfilmekre utaznak, így az amerikai függetleneket inkább a fesztiválokon érdemes nézni – az Édesnégyes a kivétel, ami erősíti a szabályt.
 
Lynn Shelton rendezőnőnek nem az első munkája kerül a hazai mozikba, a vicces alapszituációval dolgozó A legmelegebb nap egyik főszereplője is a különben szintén (jó nevű) rendező, Mark Duplass volt, ám míg az a film a bimbódzó férfibarátságról szólt, ez a testvéri kötelékekről mesél. 
 
Adott Jack (Duplass), aki nemrég veszítette el bátyját, Iris (Emily Blunt), a néhai testvér exbarátnője, mellesleg Jack legjobb barátja és ki nem mondott szerelmének tárgya, valamint Hannah (Rosemarie DeWitt), Iris nővére, aki véletlenül fut össze a férfival a lányok családjának hétvégi házában. Így alakul ki némi tequilának és váratlan időzítésnek köszönhetően a klasszikus szerelmi háromszög – bár a magyar cím négyest ígér. A 12 nap alatt leforgatott film elsősorban improvizált jelenetekre és párbeszédekre épül, ami hol jó, hol nem. Egyrészt minden elhangzott szó életszerű és hitelesen cseng, ugyanakkor elég kevés történik a vásznon. A kicsit mackós – értsd puffadt – Duplass megnyerő, bár nehéz elhinni, hogy döglenek érte a nők, DeWitt kellemes, mégis Emily Blunt az, aki miatt érdemes megnézni a filmet. 
Vízer
2012.09.07
|
Your Sister's Sister
amerikai vígdráma, 90 perc, 2011
Iris felajánlja a testvérét gyászoló barátjának, Jacknek a családi nyaralót. A férfi részegen állít be oda, ahol Iris tesója, Hannah várja.
rendező:

Lynn Shelton

színész:

Emily Blunt
(Iris)

Rosemarie DeWitt
(Hannah)

Mark Duplass
(Jack)

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2012. szeptember 13.
(5 kép)


Film premierek

Rambo V. – Utolsó vér

amerikai akciófilm, 89 perc, 2019

Folyékony arany

magyar dokumentumfilm, 77 perc, 2019

Az Aranypinty

amerikai filmdráma, 149 perc, 2019

Ad Astra – Út a csillagokba

amerikai-brazil sci-fi, 122 perc, 2019

János vitéz

magyar animációs film, 70 perc, 1973
Játék
Cinke igazán jó gyerek: nem zavarja a szüleit, akik nagyon elfoglaltak, és mindent megadnak neki ...
Filmek a TV-ben
H
16
K
17
Sze
18
18:10
Az utolsó út
német film, 2017 (feliratos)
18:20
Az ötödik elem
francia-amerikai sci-fi akciófilm, 1997
18:20
Öldöklő randevú
amerikai thriller, 2018
18:25
Egyedül az esküvőmön
belga film, 2018
18:40
The Expendables - A feláldozhatók 3.
amerikai-francia akciófilm, 2014
Mától a mozikban az Ad Astra, ennek apropóján exkluzív interjunk a Pesti Estben és az est.hu-n. Link bióban, kedvcsináló sztoriban! #bradpitt #adastramovie #bradpittinterju
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.