Lorax

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (18)
A Lorax névről elsőre valamiféle hashajtó vagy izomlazító szer jut eszembe, de valójában egy morcos kis szörmók lényről van szó, aki a fák és úgy általában a természet szószólója – és aki Dr. Seuss leleménye, akárcsak a Grincs, Horton vagy az a kalapos macska.
Mi tagadás, a Lorax egy tanmese, melynek majd’ minden mozzanata erkölcsi üzenetet és fontos tanulságot hordoz, de tegyük azt is hozzá gyorsan, hogy ez a tanulság aktuálisabb aligha lehetne, az előadásmód pedig látványos és szórakoztató. Adott ugyanis egy város, Amkell falva, ahol minden mű, még a gyep is, az emberek pedig a levegőért is fizetnek, és mindenki úgy gondolja, hogy mindez így van jól, kivéve egy kisfiút – vagyis egy kislányt, mert a fiú – Ted, aki meglepő módon emlékeztet Mézga Aladárra – miatta teszi azt, amit tesz. Elhatározza, hogy megkeresi az utolsó fát, melyhez egyrészt egy kihalt és veszedelmes tájon kell átvágnia a városhatáron túl, másrészt végig kell hallgatnia egy Valahász nevű kellemetlen remete hosszú történetét, harmadrészt egy apró termetű, de roppant gonosz nagytőkés elől is menekülnie kell, mindezt persze 3D-ben.
 
Ehhez társul néhány feledhető musicalbetét, egy szórakoztató családi háttér, nagyon sok apró szőrös állat még a cukiság határain belül és színes, pamacsban végződő fák, némi Tim Burton-életérzés – pedig köze nincs az egészhez –, és egy kissé steril, de mutatós animáció. Ám ha vannak is hibái a Loraxnak – nincs neki sok, egyszerűen nem rendkívüli –, az bocsánatos bűn, mert tényleg fontos dolgokról mesél. 
|
The Lorax
amerikai animációs film, 86 perc, 2012
Egy fiú meg akarja hódítani egy lány szívét, amihez egy csodás ajándékra van szüksége: fát akar ültetni egy olyan világban, ahol a növények már régen kihaltak.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2012. október 18.
(20 kép)


Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
18:15
Szökevény hercegnő
amerikai-kanadai romantikus film, 2015
18:30
Kislány a küszöbön
német vígjáték, 2011
18:40
A tenger szívében
amerikai kalandfilm, 2015
18:50
Zöld Lámpás
amerikai akciófilm, 2011
18:50
Ragyogó világ
japán romantikus filmdráma, 2017 (feliratos)
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.