Lorax

est.hu:
7/10
|
olvasói
5/10 (18)
A Lorax névről elsőre valamiféle hashajtó vagy izomlazító szer jut eszembe, de valójában egy morcos kis szörmók lényről van szó, aki a fák és úgy általában a természet szószólója – és aki Dr. Seuss leleménye, akárcsak a Grincs, Horton vagy az a kalapos macska.
Mi tagadás, a Lorax egy tanmese, melynek majd’ minden mozzanata erkölcsi üzenetet és fontos tanulságot hordoz, de tegyük azt is hozzá gyorsan, hogy ez a tanulság aktuálisabb aligha lehetne, az előadásmód pedig látványos és szórakoztató. Adott ugyanis egy város, Amkell falva, ahol minden mű, még a gyep is, az emberek pedig a levegőért is fizetnek, és mindenki úgy gondolja, hogy mindez így van jól, kivéve egy kisfiút – vagyis egy kislányt, mert a fiú – Ted, aki meglepő módon emlékeztet Mézga Aladárra – miatta teszi azt, amit tesz. Elhatározza, hogy megkeresi az utolsó fát, melyhez egyrészt egy kihalt és veszedelmes tájon kell átvágnia a városhatáron túl, másrészt végig kell hallgatnia egy Valahász nevű kellemetlen remete hosszú történetét, harmadrészt egy apró termetű, de roppant gonosz nagytőkés elől is menekülnie kell, mindezt persze 3D-ben.
 
Ehhez társul néhány feledhető musicalbetét, egy szórakoztató családi háttér, nagyon sok apró szőrös állat még a cukiság határain belül és színes, pamacsban végződő fák, némi Tim Burton-életérzés – pedig köze nincs az egészhez –, és egy kissé steril, de mutatós animáció. Ám ha vannak is hibái a Loraxnak – nincs neki sok, egyszerűen nem rendkívüli –, az bocsánatos bűn, mert tényleg fontos dolgokról mesél. 
|
The Lorax
amerikai animációs film, 86 perc, 2012
Egy fiú meg akarja hódítani egy lány szívét, amihez egy csodás ajándékra van szüksége: fát akar ültetni egy olyan világban, ahol a növények már régen kihaltak.
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2012. október 18.
(20 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
23
K
24
Sze
25
Cs
26
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.