Amíg alszol

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (12)
A spanyol horror ma már igazi, jól bevált és keresett márka, méltán megkerülhetetlen a műfaj területén, a nagy fesztiválok éjszakai vetítéseinek meghatározó eleme. A REC-sorozatot is jegyző Jaume Balagueró pedig az egyik alapfigurája....
...ennek a hispán hideglelésnek – igaz, az Amíg alszol nem a vérontásról, hanem az idegek borzongatásáról szól.
 
Barcelona mindenki számára napfényes, vidám, már-már bohém város, ami a kultúráról, építészetről és a divatról – valamint a tapasról meg a tengerpartról – szól, de most egy másik arcát ismerhetjük meg. A szürke, középkorú, kopaszodó César portás egy elegáns barcelonai apartmanházban, aki a jómódú lakók számára csaknem észrevétlenül végzi munkáját. César azonban nem az a szerény, visszahúzódó típus, éberen vigyáz „birodalmára”, ahol van egy zavaró tényező. Clara fiatal, szép és ami a legbosszantóbb, mindig vidám és örökké pozitívan áll az élethez, antipatikus hősünk pedg úgy dönt, bosszút áll ezért a pimaszságért, és mivel mindenhez kulcsa van, hamarosan olyan közel kerül a lányhoz, hogy az már életveszélyes – csakhogy a portás egy nap hibát követ el, ráadásul megjelenik Clara kedvese is. 
 
Balagueró lassan, de magabiztosan építi fel klausztrofób történetét, és a remek dramaturgia, a pontos időzítés és némi fekete humor segítségével még azt is eléri, hogy a néző kénytelen a negatív főhősnek drukkolni, ami azért elég szép kunszt. Az pedig külön pikantéria, hogy a filmbéli tettes és áldozat, Luis Tosar és Marta Etura a való életben boldog és mutatós pár. 
Vízer
2012.11.09
|
Mientras duermes
spanyol horror, 102 perc, 2011
Azt hiszed, hogy az otthonod zárt ajtói mögött biztonságban vagy. De vajon biztosan nem bánt senki, amíg az ágyadban alszol?
Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2012. november 15.

Linkek


Kapcsolódó cikkek

(23 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
18:10
Dr. Hope: Egy asszony nem adja fel 2.
német életrajzi filmdráma, 2009
18:20
Millió dolláros bébi
amerikai filmdráma, 2004
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
18:45
Cliffhanger - Függő játszma
amerikai akciófilm, 1993
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.