A hét pszichopata és a Si-cu

est.hu:
10/10
|
olvasói
8/10 (68)
Az Erőszakik az elmúlt évek egyik legeredetibbb, leglebilincselőbb filmje volt, zseniális párbeszédekkel, bizarr, de remekül felépített karakterekkel, egészen gonosz humorral és egy olyan történettel, aminek a mélyén mégis igazi érzelmeket találhattunk.
Nem csoda, hogy az író-rendező, Martin McDonagh új munkáját már nagyon vártuk – pláne egy ilyen címmel! Egy gyors névsorolvasás: Christopher Walken, Sam Rockwell, Colin Farrell, Woody Harrelson, Tom Waits, Abbie Cornish és Olga Kurylenko. Ha az utolsó név kissé kakukktojás is – ráadásul alig egy-két perces a jelenése a filmben –, ez a szereplőgárda és Martin McDonagh személye önmagában is garancia arra, hogy végre egy tényleg jó filmet kapjunk, a cím pedig sejteti azt is, hogy az egész valahogy nem lesz normális. És nem is az! 
 
Mert van ugyan egy alaptörténet Martyról (Farrell), az enyhén alkoholista és írói válsággal küszködő forgatókönyvíróról meg a kutyalopásból élő haverjairól, akik véletlenül egy közveszélyes gengszter hőn szeretett ebét – a címbéli, Bonny nevű si-cut – emelik el. Ennek aztán súlyos és rohanós következményei lesznek, de mindez csak látszólag egy túlpörgetett road movie. A lényeg a csavarosan megírt forgatókönyvben rejlik, minden szereplőhöz kapcsolódik egy éjsötét akasztófahumorral fűszerezett háttértörténet, és kapunk egy zseniális mellékszálat is, egy filmen belüli filmet. Amikor a sivatagban rejtőző hőseink még némi peyote-ot is magukhoz vesznek, akkor aztán tényleg olyasmit látunk, amit moziban már nagyon rég – vagy soha – nem láthattunk. A szemet szemért elv újragondolásáért pedig jár egymillió pluszpont! 
Vízer
2012.11.30
|
Seven Psychopaths
angol krimivígjáték, 110 perc, 2012
Egy nyüglődő hollywoodi forgatókönyvíró nagy bajba kerül, amikor a legjobb haverja elrabolja egy gengszterfőnök ölebét.
Rendező:

Martin McDonagh

Forgalmazza: Big Bang Media
Bemutató: 2012. december 6.
(11 kép)


Film premierek

Fekete karácsony

amerikai horror, 90 perc, 2019

Jumanji: A következő szint

amerikai kalandfilm, 123 perc, 2019

Családból is megárt a sok

francia vígjáték, 100 perc, 2019

A két pápa

amerikai-angol-argentin-olasz filmdráma, 125 perc, 2019
Játék
Robert Downey Jr. remekel az egyik legkedveltebb irodalmi karakter, az állatokkal beszélni tudó doktor történetének legújabb, fenomenális filmváltozatában.
Filmek a TV-ben
18:10
Bolondok felvonulása
francia vígjáték, 1993
18:25
Styx - Hamis szelek
német film, 2018
18:50
Tű, cérna, szerelem
indiai romantikus dráma, 2018
18:55
Az örömapa
amerikai vígjáték, 1991
19:00
A préda
francia akciófilm, 2011
Ha egy koncertre mész el hétfőn, az legyen a csodás Városminor Kamarakórus koncertje. Skandináv, finn, észt és orosz szerzők művei. 19:30 #nemaradjle #varosminor #eszak #zeneajanlo #koncertajanlo #programajanlo #korus #koruskoncert #skandinavzene #eszakizene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.