Sushiálmok

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (5)
A gasztronómiai kultúrának az elmúlt években hazánkban is tapasztalható rohamos fejlődése nemcsak azt vonja magával, hogy egyre több a gasztroblogger, a gasztrofesztivál és az ínyencségeket árusító bolt, hanem azt is, hogy nálunk is...
...egyre népszerűbbek az olyan különleges ételek, mint a sushi. Így azon túl, hogy sok olyan magyar van, aki tudja, mi fán terem a maki és a nigiri, olyan is akad, aki rendszeresen fogyasztja, sőt készíti is ezeket. Épp ezért minden bizonnyal sokak érdeklődésére tarthat számot az amerikai David Gelb dokumentumfilmje, mely saját hazájában, azaz Japánban mutatja be ezt a rendkívül egészséges és finom ételt és egyik legelhivatottabb készítőjét.
 
A 85 éves, Tokióban tevékenykedő Jiro az ország talán legismertebb sushikészítő mestere, aki 12 éves korától kezdve foglalkozik a sushi művészetével, és még mindig aktív. Három Michelin-csillaggal büszkélkedő étterme afféle szentély, ahova nagyon nehéz bejutni (drága, kevés a hely és hosszú a várakozási idő), de ha a vendég egyszer bent van, különleges kiszolgálásban és különleges ízekben részesül.
 
Mivel Jiro a munkájának él, és azon kívül szinte nem is foglalkozik semmi mással, sőt fiai is az ő hivatását viszik tovább, egyetlen, a szülőfalujába tett kirándulást leszámítva az idős férfit kizárólag munka közben látjuk. Ennek köszönhetően pedig még az is sok mindennel gazdagodhat, akit egyáltalán nem érdekel a konyhakultúra, hiszen a Sushiálmok a sushi mellett elsősorban a kitartásról, a munkaszeretetről, az elhivatottságról és a maximalizmusról mesél. 
 
fürkész
2012.12.14
|
Jiro Dreams of Sushi
amerikai dokumentumfilm, 81 perc, 2011
Jiro Ono nyolcvanöt éves sushimester Tokióban. Az ő története ez a film.
Rendező:::

David Gelb

Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2012. december 20.
(6 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:05
A hegy
amerikai film, 2018
18:10
Hová tűntél, Bernadette?
amerikai vígjáték, 2019
18:20
Need for Speed
amerikai-angol-francia akciófilm, 2014
18:30
A rózsák háborúja
amerikai vígjáték, 1989
18:45
Vadon
amerikai film, 2018
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.