Volt egy tánc

est.hu:
7/10
|
olvasói
6/10 (23)
Margot-nak szép élete van. Újságírással foglalkozik, és boldogságban él férjével, a szakácskönyvszerző Lou-val. Gyerekük nincsen, csak ők vannak ketten egymásnak (plusz egy jópofa család a férfi részéről). Amikor a nő egy repülőúton...
...megismerkedik Daniellel – aki képzőművészeti ténykedése mellett egy riksát húzgál a környéken –, rögtön vonzalom alakul ki köztük. A helyzeten az sem javít, hogy (mint hamarosan kiderül) Daniel a házaspár szembeszomszédja, így ő és Margot gyakran összefutnak. Sőt kis idő múlva maguktól keresik az alkalmat a találkozásra. Nem pusztító szenvedély ez, melynek ne tudnának ellenállni – inkább finom, puhatolózó lépésekkel közelednek egymás felé. Az eredmény azonban így is az, hogy főhősnőnk lassan már nem olyan biztos házassága boldogságában.
 
A 2006 előtt csak színésznőként ismert kanadai Sarah Polley nagyjátékfilmes bemutatkozása, az Egyre távolabb után ismét egy szomorkás művel jelentkezett (bár a Volt egy tánc közel sem olyan tragikus, mint az asszony Alzheimer-kórjával küzdő idős házaspárt bemutató korábbi opus).
 
Az új alkotás tarka színekkel és az ezzel ellenpontot képező melankolikus hangulattal dolgozik, melynek kialakításában sokszor nagyobb szerep jut az unalmas, hétköznapi részleteknek, mint az igazi nagy drámáknak. Habár a Volt egy tánc kifejezően ábrázolja, hogy két ember közt akkor a legnagyobb a távolság, ha valaki közéjük áll, nem olyan erős, mint az Egyre távolabb: csupán egy több emlékezetes jelenetet felsorakoztató, ám önmagában nem elég emlékezetes film. 
fürkész
2012.12.19
|
Take This Waltz
japán-kanadai-spanyol romantikus filmdráma, 116 perc, 2011
Margot látszólag boldog házasságban él, mégis viszonyt kezd a szemközti házban lakó pasival.
Rendező:

Sarah Polley

Színész:

Michelle Williams
(Margot)

Seth Rogen
(Lou)

Luke Kirby
(Daniel)

Sarah Silverman
(Geraldine)

Graham Abbey
(James)

Aaron Abrams
(Aaron)

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2012. december 27.
(14 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.