Madame Sousatzka

olvasói
(0)
Madame Sousatzka egy különc, bonyolult, magányos, kedves, megszállott és szertelen asszony, aki egy orosz anya és egy amerikai apa gyermekeként született New Yorkban - ez volt az otthona tizenéves koráig, amikor édesanyjával Londonba költöztek. Anyja kiváló zongoratanár volt, aki még halála után is nagy hatást gyakorol lányára. Sousatzka zongoraművészként indult, de belebukik. Aztán kiemelkedően tehetséges tanulókat tanít, és a tanítási módszerei nagy elvárásokat támasztanak a tanulóival szemben, ugyanis ő nemcsak zenélni tanítja őket, hanem az életre is: arra, hogyan játszanak, hogyan öltözködjenek, beszéljenek, gondolkodjanak... A film a Booker-díjas író, Bernice Reubens azonoscímű regényéből készült, sztárja Sihrley MacLaine, akinek ez az első filmje a Becéző szavak után, amelyért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Oscar-díjat. Az új felfedezett, Navin Chrowdhry játsza mellette a nehéz sorsú, ám tehetséges fiút, akit Madame Sousatzka megpróbál tökéletességre ösztönözni. Egyéb szereplők a szintén Oscar-díjas (legjobb női mellékszereplő az Út indiába c. filmben) Dame Peggy Ashcroft, India nagy sztárja, Shabana Azmi, akinek ez az első nyugati filmje, és Twiggy aki mint a '60-as évek vezető modellje szerzett nevet magának. A rendező az Éjféli cowboy c. filmjéért Oscar-díjat nyert John Schlesinger, akinek közismertebb filmjei még a Maraton életre-halálra, a The Falcon and the Snowman, a Jenkik vagy a Vasárnap, átkozott vasárnap. A forgatókönyvet Ruth Prawer Jhabvala-val közösen írta, aki korábban szintén Oscart kapott a Szoba kilátással forgatókönyvéért. Shirley MacLaine alakítását ebben a kötelezően megnézendő filmben a legjobb drámai színésznőnek járó Golden Globe-díjjal jutalmazták.

|
Madame Sousatzka
angol zenés filmdráma, 122 perc, 1988
Színész:

Shirley MacLaine
(Madame Yuvline Sousatzka)

Peggy Ashcroft
(Lady Emily)

Twiggy
(Jenny)

Shabana Azmi
(Sushila Sen)

Leigh Lawson
(Ronnie Blum)

Lee Montague
(Vincent Pick)

Navin Chowdhry
(Manek Sen)

Greg Ellis
(Tarek)

Sam Howard
(Edward)

(10 kép)


Filmek a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
18:10
Venom
amerikai fantasztikus akciófilm, 2018
18:10
Pókember 3.
amerikai akciófilm, 2007
18:10
Ne hagyj nyomot!
amerikai film, 2018
18:15
Légy a pasim!
amerikai romantikus vígjáték, 2017
18:30
A randiguru
amerikai vígjáték, 2005
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
9
K
10
Sze
11
Cs
12
P
13
Szo
14
10:40
Bonbon és Bentley
2018, I. évad, 19. rész: Otthon, bűzös otthon
10:46
Bonbon és Bentley
2018, I. évad, 15. rész: A mosómedve napja
10:50
Masha és a medve
III. évad, 4. rész: Szellemes történet
10:50
Tini titánok, harcra fel!
2013, II. évad, 512. rész: Csak a szokásos
10:50
Maggie és Bianca - Divatból jeles
II. évad, 2. rész: Divatblogger közösség
Játék
A Bosszúállók-széria negyedik felvonása egy 22 filmből álló történetfolyam megismételhetetlen lezárása, egy monumentális utazás utolsó állomása.
Táncházak éjszakája ma délutántól hajnalig a Dürer Kertben. Gyerektáncház, bográcsozás, este pedig durvul a táncolás! #táncházakéjszakája #széki #szatmár #kalotaszeg #mezőség #táncház #néptánc #tánc #buliajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.