360

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (11)
Egy szlovák prostituált, aki hazája és Ausztria között ingázva próbálja megcsinálni a szerencséjét. Egy angol üzletember, aki Bécsben tárgyalt, és a nap végén lazítani szeretne. Egy vonzó londoni nő, akinek egy fiatal brazil fotóssal...
...van viszonya. A brazil fotós barátnője, aki a szerelmi csalódás miatt hazamenekül. Egy idős úr, aki eltűnt lányát keresve átszeli a fél világot. Egy szexuális bűnöző, aki most szabadul coloradói börtönéből; egy reménytelenül szerelmes muzulmán fogorvos Párizsból; egy orosz gengszter többre vágyó testőre satöbbi, satöbbi.
 
Fernando Meirelles (Isten városa, Az elszánt diplomata, Vakság) Arthur Schnitzler drámáján alapuló alkotásának hősei úgy adják át egymásnak a cselekmény szálait, mint a stafétát. S miközben felvillannak a felsoroltak sorsai, a világot is körbeutazzuk velük Kelet-Európától kezdve Franciaországon és Anglián át az Egyesült Államokig. 
 
A sokszereplős, több cselekményszálat felvonultató filmek mindig lehetőséget adnak sztárparádé felvonultatására, és ez a 360-ban sincs másképp: az egyes, egymással összefüggő szkeccsek terjedelmük miatt csak nyúlfarknyi szerepeiben olyan színészek tűnnek fel, mint Jude Law, Rachel Weisz, Anthony Hopkins vagy Ben Foster. Meirelles műve olyan, mint a Felhőatlasz kicsiben (és finomabban megvalósítva): azt szemlélteti, hogyan találkoznak és hatnak egymásra a véletlenül kapcsolatba kerülő emberi sorsok – közös nevezőnek a hűtlenség motívumát választva. S a végére természetesen – ahogy azt a cím is ígéri – körbeérünk. 
fürkész
2013.04.15
|
360
angol-brazil-francia-osztrák romantikus filmdráma, 110 perc, 2011
XXI. századi sorsmese Bécsből, Phoenixből, Pozsonyból, Párizsból, Londonból, Rióból és Denverből. Sztárparádéval.
Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2013. április 18.
(15 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.