Megtört város

olvasói
6/10 (20)
Mark Wahlberg csak nem akar tanulni: már annyi filmjében húzták csőbe, hogy a néző elvárná, hogy most az egyszer talán mégsem dől be a rosszfiúknak, de hát ő mindig ilyen becsületes, egyszerű fickókat játszik, az utca szűkszavú, mégis kedvelhető emberét.
Ráadásul minden második filmjében rendőrt játszik, így nem csoda, hogy ezúttal ő Billy Taggart, a New York-i exzsaru, akinek szép karrierjét egy rosszul sikerült akció törte derékba, pont mint Schwarzeneggernek az Erőnek erejévelben. Így van ez, hősünk egy kétszemélyes magándetektív irodát visz, amikor egy szép nap nem más keresi meg, mint az újraválasztásáért kampányoló polgármester (Russell Crowe), aki hűtlenkedő neje után nyomoztatna, és nemcsak munkát ajánl, hanem lehetőséget, hogy hősünk visszakapja jelvényét – persze a polgármester Donald Trumpot idéző, ízléstelen frizurája már intő jel lehetne! Csakhogy a feleség (Catherine Zeta-Jones) szeretőjét holtan találják, és magánszimatunk nyakig trutyiba kerül, de mint minden rendes amerikai hős, nem csupán nevét fogja tisztára mosni, mindent vissza is fizet kamatostól, ezt megígérhetjük.
 
Allen Hughes (Éli könyve, A pokolból) mindebből korrekt, de nem éppen újszerű filmet hozott össze, ügyesen keverve a politikai thrillerek és a magánnyomozós mozik kliséit és kedvelt elemeit, helyenként azonban olyan érzése támad az embernek, hogy valaki útközben belepiszkált a forgatókönyvbe, és sajnos már nem volt idő mindent kijavítani. 
 
Vízer
2013.02.01
|
Broken City
amerikai thriller, 109 perc, 2013
A polgármester gyanakszik a nejére, hogy az asszony megcsalja őt. Magánkopót fogad, csakhogy az exzsaru számára gyorsan világossá válik, hogy az ügy jócskán túlmutat önmagán.
Rendező:

Allen Hughes

Színész:

Russell Crowe
(Hostetler polgármester)

Mark Wahlberg
(Billy Taggart)

Catherine Zeta-Jones
(Cathleen Hostetler)

Barry Pepper
(Jack Valliant)

Jeffrey Wright
(Carl Fairbanks)

Griffin Dunne
(Sam Lancaster)

Alona Tal
(Katy Bradshaw)

Natalie Martinez
(Natalie Barrow)

Michael Beach
(Tony Jansen)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2013. február 7.
(11 kép)


Film premierek

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Downton Abbey

angol filmdráma, 122 perc, 2019

Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot

magyar életrajzi dráma, 98 perc, 2018

100 dolog

német vígjáték, 111 perc, 2018
Játék
A pekingi táncos előadás három jó barátról szól, és megismerteti a nézőket a hagyományos kínai operával.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
Tűzparancs
amerikai akciófilm, 1996
18:30
Zorro
olasz-francia kalandfilm, 1975
18:40
A galamb
török film, 2018
18:40
Pomádé
amerikai zenés film, 1978
Ma még tart a Vegetáriánus Fesztivál előadásokkal, filmekkel, egészséggel és ételekkel. #vegetáriánusfesztivál #vegetarianus #joga #vegan #egeszseg #fenntarthatosag #programajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.