Megtört város

olvasói
6/10 (20)
Mark Wahlberg csak nem akar tanulni: már annyi filmjében húzták csőbe, hogy a néző elvárná, hogy most az egyszer talán mégsem dől be a rosszfiúknak, de hát ő mindig ilyen becsületes, egyszerű fickókat játszik, az utca szűkszavú, mégis kedvelhető emberét.
Ráadásul minden második filmjében rendőrt játszik, így nem csoda, hogy ezúttal ő Billy Taggart, a New York-i exzsaru, akinek szép karrierjét egy rosszul sikerült akció törte derékba, pont mint Schwarzeneggernek az Erőnek erejévelben. Így van ez, hősünk egy kétszemélyes magándetektív irodát visz, amikor egy szép nap nem más keresi meg, mint az újraválasztásáért kampányoló polgármester (Russell Crowe), aki hűtlenkedő neje után nyomoztatna, és nemcsak munkát ajánl, hanem lehetőséget, hogy hősünk visszakapja jelvényét – persze a polgármester Donald Trumpot idéző, ízléstelen frizurája már intő jel lehetne! Csakhogy a feleség (Catherine Zeta-Jones) szeretőjét holtan találják, és magánszimatunk nyakig trutyiba kerül, de mint minden rendes amerikai hős, nem csupán nevét fogja tisztára mosni, mindent vissza is fizet kamatostól, ezt megígérhetjük.
 
Allen Hughes (Éli könyve, A pokolból) mindebből korrekt, de nem éppen újszerű filmet hozott össze, ügyesen keverve a politikai thrillerek és a magánnyomozós mozik kliséit és kedvelt elemeit, helyenként azonban olyan érzése támad az embernek, hogy valaki útközben belepiszkált a forgatókönyvbe, és sajnos már nem volt idő mindent kijavítani. 
 
Vízer
2013.02.01
|
Broken City
amerikai thriller, 109 perc, 2013
A polgármester gyanakszik a nejére, hogy az asszony megcsalja őt. Magánkopót fogad, csakhogy az exzsaru számára gyorsan világossá válik, hogy az ügy jócskán túlmutat önmagán.
Rendező:

Allen Hughes

Színész:

Russell Crowe
(Hostetler polgármester)

Mark Wahlberg
(Billy Taggart)

Catherine Zeta-Jones
(Cathleen Hostetler)

Barry Pepper
(Jack Valliant)

Jeffrey Wright
(Carl Fairbanks)

Griffin Dunne
(Sam Lancaster)

Alona Tal
(Katy Bradshaw)

Natalie Martinez
(Natalie Barrow)

Michael Beach
(Tony Jansen)

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2013. február 7.
(11 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
21:00
Pain & Gain
amerikai akciófilm, 2013
23:45
Oldboy
amerikai krimi, 2013
01:55
Komfortos mennyország
amerikai dráma, 2009
03:55
Kék bársony
amerikai dráma, 1986
07:00
Az állampolgár
magyar dráma, 2016
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.