Spring Breakers - Csajok szabadon

olvasói
8/10 (43)
Ha első kézből nem is, filmekben több helyütt is szembesülhettünk azzal, milyen fontos az amerikai fiatalok életében a tavaszi szünet, amikor is kiszabadulnak az iskolapadból, elutaznak valami vízparti vagy legalábbis nyaralóhelyre, …
...és kezdődhet a fékevesztett bulizás. Faith, Candy, Brit és Cotty négy dögös főiskoláslány, akik ugyanezt tervezik floridai célponttal, ám nincs pénzük finanszírozni a kalandot, ezért gondolnak egy merészet és kirabolnak egy gyorséttermet. A nem túl rutinos bikinis banditák persze lebuknak, ám egy helyi gengszter, Alien (James Franco) a szárnyai alá veszi őket: nemcsak az óvadékot teszi le értük, de örökké tartó tavaszi szünetet ígér nekik – ennek ára azonban, hogy a bulakommandó tagjai legyenek a Bonnie-k az Alien által lelkesen alakított Clyde oldalán.
 
A Spring Breakers – Csajok szabadon egyszerre sorakozik fel a közelmúltbeli bulizós tinifilmekhez (Project X - A buli elszabadul, Képszakadás) és működik forgatókönyvíró-rendezője szerzői darabjaként. Harmony Korine már Larry Clark alkotótársaként, azaz a Kölykök és a Ken Park társírójaként, illetve saját rendezésében, a Gummo - Tétova lelkekben is a tinédzserek világába kalauzolt.

Ezúttal ráadásul egy eredeti, ironikus-tabudöntögető gesztussal úgy döntött, elveszi a „Disney-hercegnők” ártatlanságát, és olyan, épp a romlatlanság imázsával nevet szerzett tinisztárokat kért fel a fiatalkorú priuszosok szerepére, mint Selena Gomez vagy Vanessa Hudgens – szóval ahogy mondani szokás, ezt mindenképpen látni kell!
firkász
2013.03.18
|
Spring Breakers
amerikai krimivígjáték, 93 perc, 2012
Négy szexi főiskolás lány rablással akarja megkeresni a bulira valót, csakhogy elkapják őket. Az óvadékot egy gengszter rakja le értük.
Rendező:

Harmony Korine

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2013. március 21.
(32 kép)


Film premierek

Fájdalom és dicsőség

spanyol filmdráma, 113 perc, 2019

Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány

amerikai thriller, 108 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

A gyermek

ír horror, 90 perc, 2019
Játék
Spirituális utazásra hív Zságer Balázs fesztiválkedvenc zenekara, akik a „vissza a természethez” elvet vállalták fel ötödik lemezükön
Filmek a TV-ben
18:10
Cecelia Ahern: Két lépés a menny
német romantikus film, 2013
18:25
Tapló Télapó
amerikai vígjáték, 2003
18:30
A szerencse háza
amerikai krimivígjáték, 2017
18:40
Pókerarcok
amerikai filmdráma, 1998
18:50
Ramona és Beezus
amerikai családi film, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.