Spring Breakers - Csajok szabadon

olvasói
8/10 (43)
Ha első kézből nem is, filmekben több helyütt is szembesülhettünk azzal, milyen fontos az amerikai fiatalok életében a tavaszi szünet, amikor is kiszabadulnak az iskolapadból, elutaznak valami vízparti vagy legalábbis nyaralóhelyre, …
...és kezdődhet a fékevesztett bulizás. Faith, Candy, Brit és Cotty négy dögös főiskoláslány, akik ugyanezt tervezik floridai célponttal, ám nincs pénzük finanszírozni a kalandot, ezért gondolnak egy merészet és kirabolnak egy gyorséttermet. A nem túl rutinos bikinis banditák persze lebuknak, ám egy helyi gengszter, Alien (James Franco) a szárnyai alá veszi őket: nemcsak az óvadékot teszi le értük, de örökké tartó tavaszi szünetet ígér nekik – ennek ára azonban, hogy a bulakommandó tagjai legyenek a Bonnie-k az Alien által lelkesen alakított Clyde oldalán.
 
A Spring Breakers – Csajok szabadon egyszerre sorakozik fel a közelmúltbeli bulizós tinifilmekhez (Project X - A buli elszabadul, Képszakadás) és működik forgatókönyvíró-rendezője szerzői darabjaként. Harmony Korine már Larry Clark alkotótársaként, azaz a Kölykök és a Ken Park társírójaként, illetve saját rendezésében, a Gummo - Tétova lelkekben is a tinédzserek világába kalauzolt.

Ezúttal ráadásul egy eredeti, ironikus-tabudöntögető gesztussal úgy döntött, elveszi a „Disney-hercegnők” ártatlanságát, és olyan, épp a romlatlanság imázsával nevet szerzett tinisztárokat kért fel a fiatalkorú priuszosok szerepére, mint Selena Gomez vagy Vanessa Hudgens – szóval ahogy mondani szokás, ezt mindenképpen látni kell!
firkász
2013.03.18
|
Spring Breakers
amerikai krimivígjáték, 93 perc, 2012
Négy szexi főiskolás lány rablással akarja megkeresni a bulira valót, csakhogy elkapják őket. Az óvadékot egy gengszter rakja le értük.
Rendező:

Harmony Korine

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2013. március 21.
(32 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
Cs
17
18:15
Csábító nyári gyakorlat
amerikai-kanadai romantikus film, 2016
18:20
Az árnyéktalan rúgás mestere
kínai kungfufilm, 2016
18:25
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:40
18:45
Túszdráma
amerikai-német akcióthriller, 2005
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.