Croodék

est.hu:
6/10
|
olvasói
7/10 (20)
A DreamWorks a Pixarral ellentétes úton jár. Az évi egy mesét „termelő” disneys csodacsapattal szemben ők ráálltak a tömegtermelésre, vagyis évente több nagyszabású mesével próbálják uralni a piacot. A dolog úgy lenne szép…
…ha a mennyiség nem menne a minőség rovására, de sajnos ez ebben az esetben sem sikerült. Az öt legendához hasonlóan ugyanis a Croodék is egy rendkívül látványos, iszonyatosan pörgős, ám kissé lélektelen, a finomabb poénokat és utalásokat nélkülöző darab lett, ami már nem nagyon tud megfelelni a családi mozizás követelményeinek. Kétségtelen, hogy a folyton eső-kelő szereplők és a világ minden színében pompázó, szőrmók cukiságok bármikor le tudnak nyűgözni egy hatévest, de egy felnőtt nézőnek ennél azért többre van szüksége.
 
Az ősemberes sztori a tűz feltalálásáról és a barlanglakó életmód elhagyásáról szól, és bár vannak benne eredeti ötletek, a sztorit feláldozzák a folytonos akciójelenetek oltárán. Például a sztori elején egy tojásért folytatott harcban kb. tucatnyi furcsa őslényt vonultatnak fel, és a film is úgy próbálja meg előre vinni a cselekményt, hogy amikor épp nincs jobb ötlet, akkor a forgatókönyvírók bedobnak egy semmiből érkező, veszélyes/aranyos teremtményt. A tanulságok szokás szerint kissé szájba rágósak, és a szereplőket sem lehet igazán megszeretni, ugyanis mindnyájan olyan szinten pörögnek, mintha Shrek Szamarát telitömték volna speed tablettákkal. A gyerekek szeretni fogják, de tizenkét éves kor felett nem árt némi óvatosság. 
Tulu
2013.03.18
|
The Croods
amerikai animációs film, 98 perc, 2013
Milyen volt az élet négymillió évvel ezelőtt? Egy kőkorszaki család életéből ezt is megtudhatod.
Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. március 21.
(8 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.