Eleven testek

est.hu:
8/10
|
olvasói
7/10 (21)
R magának való srác, aki napjai nagy részében a reptéren lődörög. Néha összefut egy haverjával, akivel azonban nem folytatnak igazán mély beszélgetéseket, kapcsolatukra inkább a megszokás jellemző. R üres hétköznapjait határozottan...
...feldobja, amikor megismerkedik Julie-val, akibe első látásra beleszeret. A gond csak az, hogy a fiú a lányt egy rajtaütés során pillantja meg, ahol is Julie elkeseredett zombivadász, R pedig emberi agyra éhes zombi. 
 
S habár a lány azonnal felkelti a zombifiú érdeklődését, az iránta érzett egyre erősebb szerelmét elsősorban az táplálja, hogy találkozásuk pillanatában éppen felfalta Julie barátjának az agyát, így ezt követően onnan nyer folyamatosan emlékeket. Ám az érzelmek megváltoztatják R-t, aki innentől kezdve szerelme testőreként lép fel – további problémákat már csak az okoz, hogy Julie apja az élőhalott-vadászat főparancsnoka, és végső ütközet készül kitörni emberek és zombik közt... 
 
Jonathan Levine filmjében a vámpírok (Twilight-franchise) és az űrlények (A burok) után élőhalottak és emberek között tombol a fajközi romantika, létrehozva így a zombifilmes romantikus komédia, azaz a zomromkom alműfaját. Az Alkonyat-sagától eltérően az Eleven testekben az alkotók nem teremtenek mitológiát a hősök köré, így sokkal lazább az egész, és nem utolsósorban a műnek remek humora is van (leginkább ezt lehet szeretni benne). A kicsavart zombifilmes kliséken kívül például igen kreatívan használja fel a Rómeó és Júliát is, amitől nemcsak vicces, de igen bájos is lesz a végeredmény. 
fürkész
2013.04.05
|
Warm Bodies
amerikai horrorvígjáték, 98 perc, 2013
R magányos fiú, akinek a szíve szeretetre vágyik. Ám elég nehéz becsajozni, ha az ember már átalakult zombivá. Ám R-nek még ez sem jelenthet akadályt!
Rendező:

Jonathan Levine

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2013. április 11.
(17 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:15
Nem látni és megszeretni
amerikai romantikus vígjáték, 1987
18:20
Phillips kapitány
amerikai thriller, 2013
18:45
Bűnvadászok
olasz akcióvígjáték, 1977
18:50
Angyalok városa
amerikai-német romantikus filmdráma, 1998
18:55
Repülők, vonatok, autók
amerikai vígjáték, 1987
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.