The Master

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (42)
Freddie (Joaquin Phoenix) a leszerelését követően céltalanul vándorol munkától munkáig, majd véletlenül fut össze a zavaros áltudományos eszméit rendkívül karizmatikus módon hirdető Lancaster Dodd-dal (Philip Seymour Hoffman), aki állást ajánl a férfinak.
Így lesz a szellemi vezető és tudós szerepében tetszelgő Dodd egyfajta fogadott fia – ez mellesleg P.T Anderson rendező kedvenc motívuma –, de ha máshogy nézzük, kutyája, hiszen olyan módszerekkel próbálja megszelídíteni vagy betörni, mint más egy elvadult ebet, és Freddie sokszor úgy is viselkedik, mint egy acsargó, folyton éhes állat. Nem véletlenül jellemeztük a karaktereket a cselekmény helyett: a The Master valóban fejlődésregény, gyönyörűen kidolgozott részletekkel és a két nagyszerű színész, Phoenix és Hoffman közötti hol feszült, hol intim pillanatokkal, de nem nyújtja azt az izgalmat és azt a katarzist, amit Anderson előző filmje, a Vérző olaj – igaz, ott már a címben is megígérték az akciót. 
 
Paul Thomas Anderson filmjei (Boogie Nights, Magnólia, Vérző olaj) olyanok, mint a régi, nagyívű fejlődésregények, teli különös karakterekkel, régimódi érzelmekkel, árulással és megbocsátással, és legfőképp veretes, de mindvégig lenyűgöző elbeszélésmóddal. Ilyen a külön magyar cím nélkül útjára bocsátott The Master is. Angolul a master szó jelenthet mestert és gazdát egyaránt, és pontosan erre a kettősségre épül a film. 
Vízer
2013.04.05
|
The Master
amerikai filmdráma, 144 perc, 2012
Egy világháborús veterán visszatér Amerikába, ahol azonban nem tud mit kezdeni az életével. Egészen addig, amíg nem találkozik egy vallási vezetővel, aki értelmet ad a mindennapjainak.
Forgalmazza: Budapest Film Zrt.
Bemutató: 2013. április 11.
(21 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.