ill Manors - Rázós környék

est.hu:
8/10
|
olvasói
6/10 (5)
A gettófilm nem új műfaj, elemeit jól ismerjük: vannak a dörzsölt régi bűnözők, a feltörekvő fiatalok, a szerencsétlen áldozatok, palimadarak és ügyeskedők, kihasznált fiatalok és az ördögi körbe bekerülő családtagok.
Ben Drew rendező nem tesz hozzá semmi radikálisan újat ehhez a témához az ill Manorsban, a végeredmény mégis eléggé ütős. Már a cselekmény is – melyben szerepet kap egy frissen szabadult díler és megalázott ellenlábasa, egy beavatásra váró újonc, egy eltűnt telefon és egy stukker, illetve egy orosz prosti újszülött babája – szép feszesre sikeredett, és különösen fontosak a pergő rapben elbeszélt összekötőelemek és háttértörténetek, amik mellesleg önmagukban is megállják a helyüket, no és a jól megválasztott arcok. Sztárok nincsenek, ha a villanásra feltűnő rendezőt nem számítjuk, és talán pont ettől ilyen nyers és hiteles az, amit látunk. Nem mellesleg Drew a saját környezetében történt események alapján rakta össze a sztorit, mert az unalmas, sznob Angliában is vannak rázós – és nem seggrázós – környékek bőven. 
 
A megtévesztően átlagos külsejű, sztárallűröktől többnyire mentes Ben Drew, művésznevén Plan B szerény véleményünk szerint korunk egyik legtehetségesebb rappere és fehér soulénekese, akit már átlagos színészként is megismerhettünk (Harry Brown), és aki most rendezőként teszi le a névjegyét, ahogy azt mondani szokás.  
Vízer
2013.04.15
|
ill Manors
angol gengszterfilm, 121 perc, 2012
Négy drogdíler, két prostituált és egy drogfüggő élete London külvárosi utcáin.
rendező:

Ben Drew

Forgalmazza: Mozinet
Bemutató: 2013. április 18.
(10 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.