Effi Briest
Effi Briest, boldogságra, szerelemre vágyakozó fiatal nő, akinek őszinte, közvetlen lénye összeütközésbe kerül az igazi, mély érzelmeket elpusztító konvenciók által gúzsba kötött porosz társadalmi morállal. Effi a szülők által elhatározott házasság rabja lesz, mégpedig szinte még gyermekként: tizenhét évesen. Főhivatalnok férje, a természetellenesen merev és rideg porosz báró mellett az élénk, vidám lányból búskomor, nyomott hangulatú asszony lesz. Nem csoda hát, hogy a magányból kitörési lehetőséget keresve "bűnös" szerelem ébred benne egy helyi világfi, Crampas őrnagy iránt. A hűtlenséget férje a társadalommal összhangban végletes módon elítéli, és válasza is szenvtelenül végletes: párbajban megöli az őrnagyot, Effit pedig eltaszítja magától, és megtagadja tőle cseperedő leánygyermekét is. Effi az érzéketlen kor álságos erkölcseinek áldozata lesz: valósággal elsorvad a magánytól. Hiába a megmaradt néhány hű barát szeretete, a szülői házban hosszú betegség vet véget Effi Briest életének. Ám a történet tragikus végkimenetele mégis felemelő: a halál percében kimondott megbocsátás gesztusa annak megbékítő felismerését jelzi, hogy a történtekért nem kizárólag ő felelős, nem ő az egyedüli bűnös, hanem a társadalmat és annak konok maradiságát, hamis és szintúgy vétkes erkölcsösségét példázó férje is. Theodor Fontane klasszikus regényének filmváltozata.

Effi Briest
német romantikus filmdráma, 118 perc, 2009
Színész:

Julia Jentsch
(Effi von Briest)

Mirko Lang
(Dagobert von Briest)

Sebastian Koch
(Geert von Instetten)

Barbara Auer
(Johanna)

Heike Warmuth
(Hulda)

Thomas Neumann
(Hausdiener Friedrich)

Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
18:10
Nele Berlinben
német romantikus vígjáték, 2015
18:35
Willow
amerikai kalandfilm, 1988
18:50
Az igazság nevében
amerikai akciófilm, 2002
18:50
A mélybe
francia romantikus film, 2017
18:55
Kedves John!
amerikai romantikus filmdráma, 2010
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.