A hívás

est.hu:
6/10
|
olvasói
4/10 (40)
Brad Anderson egy majdnem nagyon jó rendező. A gépésszel anno csinált egy remek pszichológiai thrillert, a Transz-Szibériával pedig egy pofás poszt-Hitchcock-krimit. Ügyes fickó, aki jól választ történeteket, de a befejezést valahogy mindig elszúrja. Ezúttal is.
Az alaphelyzet izgi: Jordan (Halle Berry) a 911 segélyvonalnál dolgozik, az egyik nap egy lány azzal hívja, hogy egy kocsi csomagtartójában fekszik, és valaki elrabolta őt. A nő mindent megtesz azért, hogy segíteni tudjon, és a film egészen addig vérfagyasztóan izgalmas, amíg ragaszkodik az alapfelálláshoz. Halle Berry a telefonnál, a lány a csomagtartóban, a gyilkos a volánnál, a zsaruk pedig a nyomában. Ahogy azonban Berry karaktere a saját kezébe véve a dolgokat maga kezd nyomozósdit játszani, hirtelen meghal a logika és a film pedig átmegy butácska B-moziba, ahol a karakterek mindig pontosan azt teszik, amit nem lenne szabad. És akkor még a végkifejlet eltúlzottságáról szót sem ejtettünk, pedig az aztán igazán vérlázító lett. 
 
Már nagyon várom, hogy Brad Anderson egyszer végre egy olyan producerrel dolgozzon, aki szorosan fogja a gyeplőt, és nem engedi, hogy a direktor az utolsó félórában mindig elcsessze azt, amit korábban olyan ügyesen épített fel. Talán egyszer eljön ez a pillanat, de addig is gyászoljuk A hívást, aminél igazán nem sokon múlott, hogy az év egyik kiemelkedő thrillerélménye legyen. 
Tulu
2013.04.26
|
The Call
amerikai thriller, 94 perc, 2013
Jordan a 911-es segélyhívónál dolgozik, és amikor egy lány azzal hívja fel, hogy elrabolták és épp egy kocsi csomagtartójában fekszik, a nő minden eszközt bevet a megmentéséért.
Rendező:

Brad Anderson

Színész:

Halle Berry
(Jordan Turner)

Abigail Breslin
(Casey Welson)

Michael Eklund
(Michael Foster)

Morris Chestnut
(Paul Phillips)

Michael Imperioli
(Alan Denado)

Justina Machado
(Rachel)

Roma Maffia
(Maddy)

Denise Dowse
(Flora)

Forgalmazza: ADS Service
Bemutató: 2013. május 2.
(13 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.