Mellékhatások

est.hu:
8/10
|
olvasói
5/10 (47)
A Mellékhatások prológusában tájképet látunk csata után – kicsiben: egy gyönyörű otthont, melyben azonban a jelek szerint véres események zajlottak. Csak ezután ismerjük meg filmünk főhőseit: a fiatal feleség, Emily éppen…
…férjét várja haza a börtönből, ahol az négy évet töltött bennfentes kereskedelemért. Végre újból egymásra találhatnának, ám az idillt megzavarja, hogy a nőnek kiújul a depressziója, ami úgy elhatalmasodik rajta, hogy egy reggel autójával szándékosan nekihajt a mélygarázs betonfalának. 
 
A kórházban egy lelkiismeretesnek tűnő pszichiáter veszi kezelésbe, aki aggódik a sorsáért, ezért Emily elkezd a doki magánrendelésére járni. A lány öngyilkos gondolatai azonban nem szűnnek; állapota csak akkor javul, amikor Doktor Banks – nem teljesen saját ötlete alapján – egy új gyógyszert ír fel neki. Ám az eleinte csodaszerként funkcionáló készítménynek nem várt és igen kellemetlen mellékhatásai vannak. 
 
Steven Soderbergh a kissé kiábrándítóra sikerült Magic Mike után ismét szépít, hiszen új munkája elegáns, forgatókönyvének csavarjaival a maga nemében lenyűgöző, mégis imponáló könnyedséggel megvalósított darab. A köztudottan igen szorgos és sokoldalú direktor ezúttal egy, a gyógyszeripar üzelmeit leleplező thrillert forgatott – gondolhatnánk. Ám a Mellékhatások nem az, aminek elsőre látszik, és többször is alaposan meglepi nézőjét. Az alkotó pedig (mindössze három főbb figurával a középpontban) nemcsak végig fenn tudja tartani a feszültséget, de még az utolsó percre is tartogat fordulatot. 
fürkész
2013.05.06
|
Side Effects
amerikai thriller, 106 perc, 2013
Emily nehezen viseli, hogy férje évek után kijön a börtönből és újra együtt vannak. Depressziós lesz, ami ellen tablettákat kezd szedni, ám a mellékhatások durva következményekkel járnak.
Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2013. május 9.
(19 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma meg holnap látogatható még a World Press Photo kiállítás. Nézzetek meg mindent a világról! #worldpressphoto2019 #kiallitas #foto #fotokiallitas #kiallitasajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.