Csak az a szex...

olvasói
(0)
Üdítő hír, hogy a zseniális és töretlenül termékeny filmkészítő, Woody Allen ezúttal nem maga játssza el a szexuális problémákkal küszködő, nagyvárosi neurotikus szerepét. Pár évvel ezelőtt, a Sztárral szemben láttán egyszer már örülhettünk, hogy végre nem kell elhinnünk, hogy a pápaszemes, vén kecske után bomlanak a fiatal nők veszettül.
Kenneth Branagh bevetése a jól ismert szerepkörbe akkor egyszeri kísérlet volt, most azonban úgy tűnik, megtalálta az igazit. Az Amerikai pite-szériában befutott, 25 éves Jason Biggs tökéletesen illik a karakter cipőjébe, és az sem utolsó szempont, hogy vele az életmű különös jelentőségű motívuma, zsidó üldözési mánia is visszahozható. 
 
Maga a mester egy igen fontos mellékszerepben tűnik fel: ő hősünk afféle szellemi atyja, akivel hosszú délutánokat beszélgetnek át a Central Parkban. Pontosabban Jerry (Biggs) inkább csak témaként dobja fel saját vívódásait, mire David (Allen) végeérhetetlen fejtegetésekbe bocsátkozhat, amelyek egyenként felérnek egy-egy humorista magánszámmal. 
 
Ahogy a magyar cím ígéri, természetesen ismét a szex körül forog a cselekmény: Jerry, a feltörekvő humorista összejön egy fantasztikus lánnyal, Amandával, a kezdő színésznővel, sebtiben össze is költöznek, aztán egy idő után valahogy nem működik köztük a dolog. Van hát mit magyarázni, csillogtatva intellektuális és pszichológiai mélységeket, ami - mint egy vérbeli Woody Allen-filmben - elképesztően humoros szövegek és kiakasztó szituációk sorának kreálására lesz ürügy. A házi fegyverkezési láz témája pedig olyan aktuálpolitikai csipkelődésbe torkollik, ami ritka az alkotónál. 
 
A Csak az a szex... az író-rendező legjellegzetesebb remekeit idézi, olyanokat, mint az Annie Hall vagy a Manhattan. A régi jó recept cseppet sem friss már, az alkotói hév is fáradt kissé, de a rutin azért működik, a fiatal színészek is sokat dobnak a produkción, az eredmény pedig felettébb szórakoztató.
nelson
2004.04.08
|
Anything Else
amerikai filmszatíra, 108 perc, 2003
Woody Allennek még mindig csak a szexen jár az esze, bár a főszerepet ezúttal a jóval ifjabb és csinosabb Jason "Pite" Biggsre bízta. Újabb intellektualizáló és pszichologizáló tanmese a nemek harcáról New Yorkból.
Rendező:

Woody Allen

Színész:

Jason Biggs
(Jerry Falk)

Christina Ricci
(Amanda Chase)

Woody Allen
(David Dobel)

Danny DeVito
(Harvey Wexler)

Jimmy Fallon
(Bob)

Stockard Channing
(Paula Chase)

David Conrad
(Dr. Phil Reed)

KaDee Strickland
(Brooke)

Erica Leerhsen
(Connie)Film premierek

Mancs őrjárat

amerikai-kanadai animációs film, 69 perc, 2019

Út a királyi operába

angol-kubai-német-spanyol életrajzi dráma, 115 perc, 2018

Családi vakáció - Irány Ibiza!

belga-francia vígjáték, 87 perc, 2018

Aki bújt

amerikai horror, 95 perc, 2019

A bűn királynői

amerikai akcióthriller, 102 perc, 2019
Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Filmek a TV-ben
H
19
K
20
Sze
21
Cs
22
P
23
Szo
24
21:45
21:45
Heavy túra
finn-norvég vígjáték, 2018
21:50
Félreismert szerelem
kanadai thriller, 2017
21:50
Volt egyszer egy randi
amerikai romantikus vígjáték, 2017
22:00
Freak Show
amerikai vígjáték, 2017
Mozik is vetítik a legújabb Mancs őrjárat epizódokat, irány a #matinévetítések! Még vakáció van! @bigbangmedia #mancsőrjárat #mancsőrjáratmoziban #pawpatrolincinemas
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.