Szemfényvesztők

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (56)
Egy mágusokról és illuzionistákról készült filmmel szemben alapelvárás, hogy maga is trükkös és csavaros legyen, és ilyen téren a Szemfényvesztők nem okoz csalódást. A négy Robin Hood-i magasságokba (egy bűvészmutatvány keretében a gazdagoktól…
…elveszik a pénzt, majd a közönségük között szétosztogatják) törő szemfényvesztő története csupa rejtély, intrika és csavar, és kiköveteli a nézőjétől a közel kétórás feszült figyelmet, ami felettébb ritka a mai hollywoodi filmek mezőnyében. 
 
Mint minden komplex heist movie esetében – a Szemfényvesztők voltaképp ebbe a kategóriába esik, ugyanis a cselekményét három nagy előadásra/rablásra építették fel – a banditák terve ezúttal is alapos, másodpercre megtervezett, és ezáltal irreálisan túlbonyolított, de mivel a rendező, Louis Leterrier elképesztő lendülettel és humorral fűszerezve mesél, egy percig se akadunk fenn az olykor bizony beköszönő logikai döccenőkön, talán csak a film után gondolkodunk el rajtuk. 
 
A Szemfényvesztők olyan, mint egy bravúros bűvésztrükk. Vérprofi, látványos, rejtélyes, szórakoztató és vicces, ugyanakkor belül kissé üres, így az agyunkat ugyan alaposan megtornáztatja, de a szívünket sajnos nem érinti meg. Ha egy picit többet törődnek a karakterekkel – a pompás alapanyag megvolt hozzá –, és nemcsak a sztori csavarjaira és a kiszámíthatatlan, bár maga után számos kérdőjelet hagyó végkifejletre koncentrálnak, bizony a Szemfényvesztők lehetett volna az idei év Eredete. Azért ne keseredjünk el, így is egy piszok jó kis filmben lesz részünk, aminek a végén azt vesszük észre, hogy még a popcornunkat is elfelejtettük megenni. 
 
Tulu
2013.06.10
|
Now You See Me
amerikai-francia thriller, 115 perc, 2013
Egy FBI-ügynök és egy Interpol-nyomozó közös erővel száll rá egy bűvészcsapatra, akik sajátos trükkjeikkel bankokat fosztogatnak, majd a pénzt szétosztják a közönség sorai között.
Rendező:

Louis Leterrier

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2013. június 13.

Műsoron a TV-ben

TV2
 2019.06.30., vasárnap, 18:55

Linkek

(22 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Megérkezett a Walt Disney animációs stúdiójának újabb térdcsapkodóan vicces és kreatív kalandfilmje, a Ralph lezúzza a netet!
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.