A magányos lovas

olvasói
7/10 (55)
A magányos lovas karrierje rádiós műsor formájában kezdődött 1933-ban, ám azóta a klasszikus amerikai westernhős, aki egy indiánnal, Tontóval az oldalán küzd az igazságért a régi vadnyugaton, már számos transzformáción átesett.
Volt regényhős, képregényhős, sőt a sztori még tévésorozatként is népszerű volt az ötvenes években, most pedig A Karib-tenger kalózainak alkotói végeztek rajta némi ráncfelvarrást. A gigászi költségek miatt a Disney először lefújta a filmtervet, ám miután az alkotók belementek némi gázsicsökkentésbe, végül szabad utat kapott. 
 
A film javarészt azért került ilyen sokba, mert az alkotók nem a zöld háttér előtti forgatást preferálták, hanem végigutazták az Egyesült Államok jó néhány déli államát. Vasutat építettek a sivatagban, komplett díszletvárost húztak fel, vagyis minden bizonnyal nem a sztárok kokófogyasztására herdálták el a büdzsét. Persze Johnny Depp ismét egy furcsa jelmezű félkegyelműt alakít (ő szolgáltatja a film humoros epizódjait), de aki ezt még nem szokta meg tőle, az nézze meg büntiből egymás után tízszer Az utazót.  
 
Mivel tavaly Johnnynk súlyosat bukott az Éjsötét árnyékkal, a nagy kérdés az, hogy A Karib-tenger kalózai – melynek már készülőben az ötödik része – mellett képes-e még egy másik franchise súlyát is elcipelni a vállán, vagy A magányos lovas megmarad facér, folytatás nélküli filmnek, amiből egyre kevesebbet találunk Hollywoodban. 
Tulu
2013.07.08
|
The Lone Ranger
amerikai western, 149 perc, 2013
A bennszülött indián, Tonto izgalmas kalandjai a törvény embere, John Reid, alias a magányos lovas oldalán a vadnyugaton.
Rendező:

Gore Verbinski

Színész:

Johnny Depp
(Tonto)

Armie Hammer
(John Reid)

Helena Bonham Carter
(Red Harrington)

Barry Pepper
(Fuller)

James Badge Dale
(Dan Reid)

Tom Wilkinson
(Latham Cole)

William Fichtner
(Butch Cavendish)

Ruth Wilson
(Rebecca Reid)

Harry Treadaway
(Frank)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2013. július 11.
(25 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:05
Felhőatlasz
amerikai-német fantasy, 2012
18:20
Az utolsó fa
angol film, 2019
18:45
Felforgatókönyv
amerikai vígjáték, 2006
18:55
Érkezés
amerikai sci-fi, 2016
18:55
Iván
szlovén film, 2017
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.