Senki többet

est.hu:
8/10
|
olvasói
8/10 (57)
Virgil Oldman a legnevesebb értékbecslő és árverési kikiáltó, akit munkájában és magánéletében is csodaszép dolgok vesznek körül. A legjobb ruhákat hordja, a legjobb éttermekbe jár, és helyzetével némileg visszaélve, nem minden stiklitől mentesen…
…saját magángyűjteményét is szebbnél szebb női portrékkal gazdagítja. Egy nap egy fiatal nő fordul hozzá, aki csakis vele hajlandó felbecsültetni a szüleitől rámaradt villát és a benne található értékes régiségeket. A lány, Claire nagyon titokzatosan viselkedik, gyanúsan kerüli a személyes találkozókat. Mindig kitalál valami mentséget, és amikor a helyszínen tartózkodik, akkor sem hajlandó Virgillel találkozni. Hamarosan az is kiderül, mi ennek az oka, és minél különösebben viselkedik Claire, annál jobban izgatja a férfi fantáziáját, aki maga is igazi csodabogár. 
 
Az olasz néplélek empatikus és érzékeny krónikásaként ismert Giuseppe Tornatore híres arról, hogy minden Cinema Paradiso, Malèna és Baarìa között előáll olyan meglepő és meglepően jól sikerült bűnügyi darabokkal, mint a Puszta formalitás, Az ismeretlen vagy épp most a Senki többet. A legújabb alkotás egyszerre működik bizarr szerelmi történetként, rejtélyfilmként és a Szédülés parafrázisaként – utóbbiként a legszebb és legérdekesebb. A cselekmény hasonlóságán túl a Senki többet egyes szálai (a romantikus vonal, az automaton újraépítése vagy a gyűjtemény újabb festményekkel való gazdagítása) ugyanúgy rímelnek-felelnek egymásra, mint a Hitchcock-mű különböző rétegei. Egyszerűen csodálatos. 
fürkész
2013.07.08
|
La migliore offerta
olasz romantikus filmdráma, 124 perc, 2013
Egy excentrikus árverésvezető és egy gazdag örökösnő/gyűjtő kapcsolatának izgalmas krónikája.
Színész:

Geoffrey Rush
(Virgil Oldman)

Jim Sturgess
(Robert)

Donald Sutherland
(Billy Whistler)

Sylvia Hoeks
(Claire Ibbetson)

Philip Jackson
(Fred)

Dermot Crowley
(Lambert)

Liya Kebede
(Sarah)

John Benfield
(bárpultos)

Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2013. július 11.
(8 kép)


Film premierek

Prédák

amerikai horror, 92 perc, 2019

Pavarotti

amerikai-angol dokumentumfilm, 114 perc, 2019

Mű szerző nélkül

német-olasz történelmi dráma, 189 perc, 2018

Gemini Man

amerikai-kínai akciófilm, 117 perc, 2019

FOMO - Megosztod és uralkodsz

magyar filmdráma, 90 perc, 2019

A művészet templomai: Prado - Csodák gyűjteménye

olasz-spanyol dokumentumfilm, 92 perc, 2019
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Filmek a TV-ben
18:10
18:20
A férfi mögött
amerikai film, 2017
18:40
Tripla kilences
amerikai akciófilm, 2016
18:45
A rodeós
amerikai film, 2018
18:50
Farkangyal
amerikai vígjáték, 1991
Már játsszák a mozik a FOMO - Megosztod és uralkodsz című filmet egy durvára sikerült buli következményeiről. @fomo.amozifilm #moziajanlo #moziajánló #fomo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.