Bennfentes játék

est.hu:
7/10
|
olvasói
8/10 (90)
Marc Tourneuil egy tragédiának köszönhetően egyik napról a másikra egy bankvezér jobb kezéből az óriási pénzintézet vezérigazgatója lesz. Habár a férfit csak bábunak szánják a hatalmasok játékában, mindenki meglepetésére nemcsak…
...nagyon jól kiigazodik a nagypályás gazdasági játszmákban, de egyre nagyobb léptekkel tör felfelé. De vajon sikerül-e tisztának maradnia a pénz mocskos világában, s vétkes elbizakodottsága nem okozza-e végül a vesztét? 
 
Costa-Gavrastól (Z, avagy egy politikai gyilkosság anatómiája; Eltűntnek nyilvánítva; Ámen) már megszokhattuk az erősen politikus és egyértelműen állást foglaló filmeket. Most sincs ez másként: a Bennfentes játék keményen az arcunkba vágja alkotója sarkos véleményét a bankárokról. Ez azonban manapság nem újdonság, hiszen a gazdasági világválság hatására számtalan mű készült már a bank szektorról. 
 
Costa-Gavras alkotása viszont ezek közül is kiemelkedik, mivel cselekménye sem nem erőltetett (mint a Tőzsdecápák - A pénz nem alsziknak), és nem fullad unalomba sem, ami szintén nagy kockázata az erősen gazdasági témának. Éppen ellenkezőleg: a Bennfentes játék (az igen domináns főhős miatt érvényesülő emberi tényezőnek köszönhetően) elejétől a végéig érdekfeszítő. A film további erénye, hogy főszereplője, Gad Elmaleh, akihez korábban szinte hozzánőtt a francia vígjátékok kötelező, kissé szánalmas vicces figurájának bőre, A boldogság sosem jár egyedül után (melyben egy igazi sármőrt játszott) ismét egy új arcát mutathatja meg - és ismét nagyon jól teljesít. 
 
fürkész
2013.08.05
|
Le capital
francia filmdráma, 90 perc, 2012
Egy európai befektetési bank vezetője megpróbálja megakadályozni, hogy egy amerikai részvényalap kivásárolhassa őt.
Rendező:

Costa Gavras

Színész:

Gad Elmaleh
(Marc Tourneuil)

Gabriel Byrne
(Dittmar Rigule)

Natacha Régnier
(Diane Tourneuil)

Céline Sallette
(Maud Baron)

Liya Kebede
(Nassim)

Daniel Mesguich
(Jack Marmande)

Olga Grumberg
(Claude Marmande)

Bernard Le Coq
(Antoine de Suze)

Yann Sundberg
(Boris Breton)

Forgalmazza: Parlux Entertainment
Bemutató: 2013. augusztus 8.
(8 kép)


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Miután a férje egyik pillanatról a másikra lapátra teszi, Deanna (Melissa McCarthy), a megrögzött háziasszony gondol egyet, és elhatározza, hogy befejezi a főiskolát. És történetesen ugyanabban a suliban köt ki, mint ahová a saját lánya jár, és aki nem túlságosan repes az örömtől emiatt.
Filmek a TV-ben
18:15
Muskétás kisasszony 2.
amerikai-német kalandfilm, 2004
18:45
Bérgyilkos tangó
amerikai krimi, 2003
18:55
Álljon meg a nászmenet!
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:55
Kísértetváros
amerikai vígjáték, 2008
18:55
Bombajó bokszoló
olasz akcióvígjáték, 1982
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.