Időről időre

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (40)
Bár ezzel együtt összesen három filmet jegyez rendezőként, mégis szomorú hírként járta be a világsajtót, hogy az Igazából szerelem direktora, Richard Curtis végleg felhagy a rendezéssel.
Szomorkodásra azonban nincs okunk, hiszen Curtis fő erőssége mindig is a forgatókönyvírói vénája volt, márpedig íróként továbbra is aktív marad, így az a rá jellemző bohém, kissé már túl tökéletes angol világ is köztünk marad, amit ő teremtett meg az olyan filmjeivel, mint a Négy esküvő és egy temetés vagy a Notting Hill - Sztárom a párom

Utolsó munkája leginkább abban különbözik a korábbiaktól, hogy sokkal személyesebb azoknál (Curtis nemrég vesztette el az édesapját, amit részben ezzel a történettel dolgozott fel), valamint belevitt egy szokatlan, már-már sci-fikbe illő szálat: az időutazást. Persze ettől még az Időről időre nagyon is megmaradt a romantikus filmek talaján, hiszen a főhőse nem tud több száz éveket visszaugrálni az időben, csakis a saját maga által megélt helyzetekhez térhet vissza, így a képességét leginkább a magánéleti problémái megoldására, na meg csajozásra használja. 

A mozi azonban csak látszatra romkom, ugyanis nem Domnhall Gleeson és Rachel McAdams szerelme van a középpontban, hanem a fiú kapcsolata az édesapjával, akitől annyi mindent tanul az életről. Bill Nighy fantasztikus az apa szerepében, pedig csak a szokásos sármját hozza, de az ő szájából még néhány ósdi bölcsesség is okosnak, hitelesnek és megfontolandónak hat. A film ugyan az időutazós szálat nem magyarázza túl, de ez így van jól, a lényeget úgyis az érzelmek jelentik. Márpedig ilyen téren az Időről időre maximálisan hatásos mozi. 
Tulu
2013.10.16
|
About Time
angol romantikus vígjáték, 123 perc, 2013
Tim családjában a férfiak fura képességgel bírnak: utazni tudnak az időben. Tim ezen képességét leginkább a nagy Ő megismerésére használja.
Rendező:

Richard Curtis

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2013. október 17.
(12 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.