Időről időre

est.hu:
9/10
|
olvasói
8/10 (43)
Bár ezzel együtt összesen három filmet jegyez rendezőként, mégis szomorú hírként járta be a világsajtót, hogy az Igazából szerelem direktora, Richard Curtis végleg felhagy a rendezéssel.
Szomorkodásra azonban nincs okunk, hiszen Curtis fő erőssége mindig is a forgatókönyvírói vénája volt, márpedig íróként továbbra is aktív marad, így az a rá jellemző bohém, kissé már túl tökéletes angol világ is köztünk marad, amit ő teremtett meg az olyan filmjeivel, mint a Négy esküvő és egy temetés vagy a Notting Hill - Sztárom a párom

Utolsó munkája leginkább abban különbözik a korábbiaktól, hogy sokkal személyesebb azoknál (Curtis nemrég vesztette el az édesapját, amit részben ezzel a történettel dolgozott fel), valamint belevitt egy szokatlan, már-már sci-fikbe illő szálat: az időutazást. Persze ettől még az Időről időre nagyon is megmaradt a romantikus filmek talaján, hiszen a főhőse nem tud több száz éveket visszaugrálni az időben, csakis a saját maga által megélt helyzetekhez térhet vissza, így a képességét leginkább a magánéleti problémái megoldására, na meg csajozásra használja. 

A mozi azonban csak látszatra romkom, ugyanis nem Domnhall Gleeson és Rachel McAdams szerelme van a középpontban, hanem a fiú kapcsolata az édesapjával, akitől annyi mindent tanul az életről. Bill Nighy fantasztikus az apa szerepében, pedig csak a szokásos sármját hozza, de az ő szájából még néhány ósdi bölcsesség is okosnak, hitelesnek és megfontolandónak hat. A film ugyan az időutazós szálat nem magyarázza túl, de ez így van jól, a lényeget úgyis az érzelmek jelentik. Márpedig ilyen téren az Időről időre maximálisan hatásos mozi. 
Tulu
2013.10.16
|
About Time
angol romantikus vígjáték, 123 perc, 2013
Tim családjában a férfiak fura képességgel bírnak: utazni tudnak az időben. Tim ezen képességét leginkább a nagy Ő megismerésére használja.
Rendező:

Richard Curtis

Forgalmazza: UIP-Duna Film
Bemutató: 2013. október 17.
(12 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
21
K
22
Sze
23
18:40
Pokolfajzat
amerikai akciófilm, 2004
21:00
Memento
amerikai krimi, 2000
23:25
Viharsziget
amerikai akciófilm, 2010
02:10
A Thomas Crown-ügy
amerikai vígjáték, 1999
03:55
Pain & Gain
amerikai akciófilm, 2013
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.