A jogász

olvasói
10/10 (863)
Kevés film hangzott ennyire ígéretesnek, mint a Ridley Scott által rendezett, Cormac McCarthy által írt, és olyan A-listás sztárok, mint Michael Fassbender, Javier Bardem, Brad Pitt, Cameron Diaz és Penelope Cruz főszereplésével készült A jogász.
Kérdés, mi van a nagy hype mögött. A már 80 éves Cormac McCarthy sötét tónusú, erőszakban bővelkedő, de gyakran zseniális írásaiból Hollywoodban előszeretettel forgatnak filmet, nem is rosszakat – lásd Nem vénnek való vidék, Az út, Vad lovak -, de most fordul elő először, hogy az idős mester nem regényt, hanem kifejezetten forgatókönyvet írt. Kérdés, hogy mi sül ki abból, ha nem egy erre szakosodott profi igazítja a filmnyelvhez a papírra vetett történetet, hanem egy mindenki által elismert irodalmár rak össze egy szkriptet, amit még egy olyan régi motoros, mint Ridley Scott is túlzott tisztelettel kezel. A legelső kritikák ugyanis ezt vetik a film szemére, mondván, túl sok a dialógus és túl bonyolult a sztori, de mi azt mondjuk, hogy jól megírt párbeszédekből sosem elég, és az sem árt, ha nem a szokásos, lebutított, kiszámítható történetet nézzük újra és újra. 
 
Ez a sztori pedig nyilván a címbéli jogászról (Michael Fassbender) szól – más neve nincs is -, aki a gyors meggazdagodás reményében beszállt egy kis drogcsempészésbe, ahol eleve nem szabadna senkiben sem megbíznia, pélána az oylan figurákban, mint a Reiner nevű nightclub tulajdonosban (Javier Bardem) és szőke csajában (Cameron Diaz), aki a gepárdokra gerjed - és mint azt az Oliver Stone rendezte Vadállatokból is tudjuk, a mexikói drogmaffiával nem érdemes szarakodni.  
Vízer
2013.11.11
|
The Counselor
amerikai-angol thriller, 117 perc, 2013
Egy jogász kapzsiságból belekeveredik egy drogcsempész ügyletbe, aminek természetesen nem lesz jó vége.
Rendező:

Ridley Scott

Forgalmazza: InterCom
Bemutató: 2013. november 14.
(10 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
18:10
Floridai álom
amerikai film, 2017
18:15
Barátom, Róbert Gida
amerikai családi film, 2018
18:25
Fehér Isten
magyar filmdráma, 2014
18:45
Üvöltő szelek
angol-amerikai romantikus filmdráma, 1992
18:50
Szuperhekusok
olasz akcióvígjáték, 1985
Ma ingyenes a belépés a múzeumokba! A szentendrei Skanzenban ?56 falun című kiállítást nézhetitek meg! @szentendreiskanzen #56falun #oktober23 #nemzetiunnep
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.