Az éhezők viadala - Futótűz

olvasói
6/10 (86)
Amikor az ember lánya túlél egy olyan arénát, amiben mindenki őt akarja eltenni láb alól, nyilván jól esne némi pihi, de Katnissnek és Peetának ez nem nagyon adatik meg. Első körben részt kell venniük a május 1-jei hangulatot erősen megidéző…
…Győzelmi Körúton, ami még a meló kellemesebbik része. Hiszen nagyjából abból áll, hogy csillivilli ruhákban kell átvonulniuk Panem minden egyes körzetén. Snow elnök azonban nem éri be ennyivel: a 74. Éhezők Viadalát rögtön követi a jubileumi 75. mészárlás, csakhogy ehhez a show-hoz az eddigi viadalok túlélőiből válogatják a résztvevőket. Ne legyenek kétségeink afelől, hogy Katniss sem ússza meg a dolgot… 
 
Amikor Jennifer Lawrence aláírt az első részhez, még nem volt több feltörekvő színésznőcskénél. Azóta – részben pont ennek a filmnek, részben pedig az Oscar-díjának köszönhetően – egyike lett a legmenőbb hollywoodi sztároknak, mellette főállású szexszimbólum és grimaszológép, de persze leginkább azért imádjuk, mert zseniális színésznő. Már elképzelni se tudjuk, hogy ez a második rész milyen magasságokba emelheti a karrierjét. 
 
A dolog persze az új rendezőn, Francis Lawrence-en (Legenda vagyok) is múlik, aki azt ígérte, a folytatás hangulatában olyan lesz, mint az első rész volt, viszont a CGI-vel készült jelenetek minősége erősen javulni fog. Ez talán nem is baj, főleg annak fényében, hogy Lawrence nemcsak a Futótűz, hanem a hollywoodi szokás szerint két részre bontott utolsó könyv megfilmesítését is magára vállalta. 
Tulu
2013.11.18
|
The Hunger Games: Catching Fire
amerikai kalandfilm, 146 perc, 2013
Katniss és Peeta győzelmi körútja nem úgy sikerül, ahogy a Kapitóliumban várják, így ellenségekké válnak a hatalom szemében.
Forgalmazza: Fórum Hungary
Bemutató: 2013. november 21.
(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
18:10
Akik dolgoznak
svájci film, 2018
18:25
Az utolsó akcióhős
amerikai akcióvígjáték, 1993
18:30
Cowboyok és űrlények
amerikai sci-fi akciófilm, 2011
18:45
Dolgozó lány
amerikai vígjáték, 1988
18:50
Nyomás utána!
olasz-amerikai akcióvígjáték, 1983
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.