A Wall Street farkasa

olvasói:
8/10 (525)
A bankárok és brókerek nem túl népszerű figurák mostanában a filmekben sem. A Tőzsdecápák – A pénz nem alsziktól kezdve a Krízisponton és a Válság a Wall Streeten című dokun át a Bennfentes játékig több helyen is a szemünkbe...
...vágták már, hogy a gazdasági válságok legfőbb oka mindig a kapzsiság. Ennek talán legtisztább példája a megtörtént eseményeken alapuló A Wall Street farkasa címszereplőjének, Jordan Belfortnak a története. Belfort az egyik legnagyobb brókercég tulajdonosaként a nyolcvanas évek végén tízmilliókat keresett évente, de neki ez sem volt elég: mind többet és többet akart – nem feltétlenül legálisan… 

Martin Scorsese A leleményes Hugo kitérőjét követően ismét múzsájával, Leonardo DiCaprióval forgatott, aki az Ez a fiúk sorsa, az Egy kosaras naplója, a Teljes napfogyatkozás, a Kapj el, ha tudsz és az Aviátor után megint életrajzi filmben lényegülhet át teljesen; ironikus módon legutóbb FBI-főnök volt (J. Edgar – Az FBI embere), most pedig valaki, aki után nyomoz az FBI. Partnerei ezúttal is a legjobbak: a korral nemesedő Matthew McConaughey és a szintén életrajzi Pénzcsinálóban korábban Oscar-jelölést érően segédkező Jonah Hill.
 
firkász
2013.12.16
|
The Wolf of Wall Street
amerikai életrajzi film, 165 perc, 2013
Jordan Belfort igaz története alapján, aki egy Wall Street-i bróker volt, nagyra tört, és közben elsüllyedt a korrupció és a bűn mocsarában.
rendező:

Martin Scorsese

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2013. december 26.


Film premierek

Amerika Kapitány - Polgárháború

amerikai akciófilm, 147 perc, 2016

Az alsó szomszéd

francia-román filmdráma, 93 perc, 2015
Játék
A nagy sikerű előadás filmváltozata május végétől látható a mozikban.
One man show
Demeter Zoltán
(Táncoló Medve)
Nem szeretem, ha azt mondják rólam, hogy nem vagyok közösségi ember. Villáminterjú.
Hungarian Wine: Hope, Dreams, Heritage and Progress
Alder Yarrow
(Vinopgraphy)
So much quality already exists, and so much more potential lies in wait, it's just a damn shame that the country can't get its sh*t together to better promote its wines.
9
Filmek a TV-ben
H
2
K
3
Sze
4
Cs
5
18:10
88 perc
amerikai-német thriller, 2007
18:15
Felix és Meira
kanadai romantikus filmdráma, 2014
18:25
Nővérek
amerikai vígdráma, 2012 (feliratos)
18:30
Anonim alkotók klubja
amerikai vígjáték, 2014
18:35
Mimic - A júdás faj
amerikai thriller, 1997
Copyright © 2016 EXIT Kiadói Kft.