Underworld

olvasói
10/10 (2)
Azt már tudjuk egy ideje, hogy Budapest a pornóipar központja, az azonban húsbavágó újdonság, hogy a szeretett fővárosunk alatti járatokban vámpírok és vérfarkasok játsszák újra a Mátrix és a Penge legnépszerűbb jeleneteit.


Nem arról van szó, hogy a hármas metró felújított szakaszának október 31-i átadásán munkanélküli mutatványosok és bohócdoktorok szórakoztatják a szakaszjegyek szerelmeseit, csupán Len Wiseman elsőfilmes reklám- és kliprendező alkalmazta városunkra gótikus metál fényezésű Rómeó és Júlia-feldolgozását.

Történetünk elasztikus vámpírlány főhőse, Selene (Kate Beckinsale - Börtönpalota, Pearl Harbor) megtudja: az ellenséges vérfarkasok a feltűnően jóképű civil, Michael Corvin (Scott Speedman - Tuti duók, Dark Blue) testében akarják keresztezni a két faj vérvonalát, hogy az új szuperegyed saját kamionnal indulhasson a Budapest parádén - vagy valami hasonló okból. A vérfarkasok folyékony napfényt szóró patronjainak és a vámpírok ezüstnitrát tartalmú töltényeinek kereszttüzében a két díszpéldány olyan hévvel szeret egymásba, hogy még a Dunába is beleugratnak, majd együttes erővel veszik fel a harcot a fekete és szürke színben úszó, esőáztatta Budapest vendégszeretetét élvező főgonosszal.

Az elismert brit operatőr, Tony Pierce-Roberts (Szoba kilátással, Napok romjai) képei körülbelül az Én, a kém eredetiségével mutatják be a magyar főváros sötét oldalát, a kísérőzenénél még a Petőfi Rádió nótadélutánja is erősebb, a dekadens kastélyvámpírokat játszó statiszták mintha a Valami Amerika 2. szereplőválogatásáról érkeztek volna, a királynőjüket alakító Görög Zita pedig kettőt lép, aztán felfalják. Sebaj, a készülő második részben remélhetőleg klónozzák Zitát, és talán még a kun-magyar kontinuitás kérdését is sikerül végre tisztázni.
csmozi
2004.04.15
|
Underworld
amerikai-angol-magyar-német thriller, 121 perc, 2003
Vámpírok és vérfarkasok bullet-time küzdelme az eső áztatta Budapest dekadens palotáiban és csatornáiban. Görög Zita ezúttal nem kerül be a döntőbe.
Rendező:

Len Wiseman

(10 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
H
30
K
31
Sze
1
18:10
Veszélyes családi képek
amerikai dráma, 2019
18:30
Acélország
angol thriller, 2018
18:40
A dzsentlemanus
amerikai vígjáték, 1992
18:45
Beavatás
amerikai thriller, 2003
18:50
Irina
bolgár film, 2018
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.