Kísértés

est.hu:
7/10
|
olvasói
7/10 (3)
Reynoldsék kedves középosztálybeli család. Az apa zenetanár egy New York állambeli iskolában, és kifinomult, bájos feleségével közösen nevelik 17-18 éves lányukat, Laurent. Egy nap egy Laurennel egyidős angol cserediák érkezik otthonukba.
Sophie elsőre magának való lánynak tűnik, ám hamarosan nemcsak közelebbi kapcsolatba kerül valamilyen módon a család minden tagjával, de alaposan fel is forgatja az életüket – mindegyiküknek kicsit másképp. Teszi mindezt anélkül, hogy valójában bármit is csinálna, az ottlétét, szépségét, fiatalságát, önállóságát leszámítva. A lány sokkal inkább működik katalizátorként, mint aktív cselekvőként, de ez mit sem változtat a tényen, hogy adott esetben egy katalizátor is elindíthat visszafordíthatatlan folyamatokat… 

Drake Doremus amerikai függetlenfilmes forgatókönyvíró-rendező már előző alkotásában, a szintén múzsájával, az angol Felicity Jonesszal a női főszerepben forgatott Őrülten hiányzol c. szerelmes filmben is egy hétköznapi, sőt banális témát fejtett ki igen érzékenyen.
 
Amíg azonban a 2011-es műben a két fiatal konkrét szerelmi krónikája volt a fontos, addig a Kísértésben nem az ábrázolt viszony, a nem is igazán alaposan kibontott és alátámasztott érzelmi vonal a lényeg, hanem amit szimbolizál. Az elvesztegetett lehetőségekkel, az elmúlt fiatalság feletti kesergéssel párhuzamosan pedig az is mindennél beszédesebben jelenik meg a filmben, hogy mily módokon bánthatunk másokat egyszerűen csak saját vágyainkkal és szabadságra való törekvésünkkel. 
 
fürkész
2014.02.03
|
Breathe In
amerikai filmdráma, 98 perc, 2013
Amikor egy cserediák megérkezik Amerikába, fenekestül felforgatja a vendéglátó család életét.
Rendező:

Drake Doremus

Forgalmazza: JIL kft.
Bemutató: 2014. február 6.
(22 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.