Viharsarok

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (31)
Szabi fiatal magyar focista, aki egy német csapatnál játszik. Egy rosszul sikerült szereplése után dühödten hazamenekül Magyarországra, ahol az Alföldön, a puszta közepén elvonul egy nagyapai örökségként rámaradt házba.
Magánya nem tart sokáig, hiszen egy éjjel a környéken élő Áron lopni érkezik hozzá. Feljelentés helyett Szabi megkéri a fiút, hogy segítsen neki felújítani a romos házat. A közös munka során főhősünk vonzódni kezd Áronhoz, aki azonban – vele ellentétben – nem meleg, így nem tud mit kezdeni Szabolcs vágyaival és érzelmeivel. A másságot ráadásul az elmaradott falusi környezetben sem nézik jó szemmel. Tovább bonyolítja a helyzetet, amikor megérkezik látogatóba Szabi német szerelme és csapattársa, Bernard… 
 
A Coming out című vígjáték után újabb magyar film nyúl a homoszexualitás kényes témájához. Császi Ádám (Gyengébb napok) alkotásának egyetlen kockájában több igazság van, mint a Coming out egészében: klisémentesen, bátran, őszintén és keresetlenül ábrázolja a férfiak közti testiséget (ennek során vizuálisan is gyönyörűen megvalósított szerelmi jeleneteket is láthatunk).
 
Az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatott mű legnagyobb hibái azonban, hogy egyrészt nagyon nehezen indul be, másrészt szinte mindenki mással jobban együtt lehet érezni benne, mint a főhőssel. S mikor végre egyensúlyba kerülnénk, sajnos egy bántóan hatásvadász befejezéssel kerül pont a mondat végére. Habár igaz történeten alapul, mégis nagy kár a Viharsarok „elmundruczózott” zárlatáért. 
fürkész
2014.03.14
|
magyar-német filmdráma, 104 perc, 2014
Egy német csapatnál játszó fiatal magyar labdarúgó a nemi identitását keresve visszatér Magyarországra, ahol egy szerelmi háromszögbe keveredik.
Rendező:

Császi Ádám

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2014. március 20.
(9 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
20:00
Celeste
ausztrál zenés filmdráma, 2018
20:00
Lesz ez még jobb
német dráma, 2015
20:30
A tábornok lánya
amerikai thriller, 1999
21:00
Superfly
amerikai akciófilm, 2018
21:00
Kivégzési parancs
angol sci-fi, 2016
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.