Viharsarok

est.hu:
7/10
|
olvasói
9/10 (31)
Szabi fiatal magyar focista, aki egy német csapatnál játszik. Egy rosszul sikerült szereplése után dühödten hazamenekül Magyarországra, ahol az Alföldön, a puszta közepén elvonul egy nagyapai örökségként rámaradt házba.
Magánya nem tart sokáig, hiszen egy éjjel a környéken élő Áron lopni érkezik hozzá. Feljelentés helyett Szabi megkéri a fiút, hogy segítsen neki felújítani a romos házat. A közös munka során főhősünk vonzódni kezd Áronhoz, aki azonban – vele ellentétben – nem meleg, így nem tud mit kezdeni Szabolcs vágyaival és érzelmeivel. A másságot ráadásul az elmaradott falusi környezetben sem nézik jó szemmel. Tovább bonyolítja a helyzetet, amikor megérkezik látogatóba Szabi német szerelme és csapattársa, Bernard… 
 
A Coming out című vígjáték után újabb magyar film nyúl a homoszexualitás kényes témájához. Császi Ádám (Gyengébb napok) alkotásának egyetlen kockájában több igazság van, mint a Coming out egészében: klisémentesen, bátran, őszintén és keresetlenül ábrázolja a férfiak közti testiséget (ennek során vizuálisan is gyönyörűen megvalósított szerelmi jeleneteket is láthatunk).
 
Az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon is bemutatott mű legnagyobb hibái azonban, hogy egyrészt nagyon nehezen indul be, másrészt szinte mindenki mással jobban együtt lehet érezni benne, mint a főhőssel. S mikor végre egyensúlyba kerülnénk, sajnos egy bántóan hatásvadász befejezéssel kerül pont a mondat végére. Habár igaz történeten alapul, mégis nagy kár a Viharsarok „elmundruczózott” zárlatáért. 
fürkész
2014.03.14
|
magyar-német filmdráma, 104 perc, 2014
Egy német csapatnál játszó fiatal magyar labdarúgó a nemi identitását keresve visszatér Magyarországra, ahol egy szerelmi háromszögbe keveredik.
Rendező:

Császi Ádám

Forgalmazza: Másképp Alapítvány
Bemutató: 2014. március 20.
(9 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:15
Zoe
amerikai sci-fi, 2018
18:15
Lassú vágta
amerikai romantikus dráma, 2018
18:25
Az admirális
holland történelmi kalandfilm, 2015
18:25
A bombák földjén
amerikai akciófilm, 2008
18:30
Scooby-Doo! Hold szörnyes őrület
amerikai animációs film, 2015
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.