A hasonmás

est.hu:
8/10
|
olvasói
9/10 (144)
Egészen ritka véletlen, hogy gyors egymásutánban két olyan film is kerül a mozikba, amely két, teljesen azonosan kinéző, mégis másként viselkedő egyénről szól. Az egyik a Viva la libertá című vidám politikai szatíra, a másik, A hasonmás…
…pedig egy szintén vicces, mégis meglehetősen paranoiás darab. A Kockafejekből még színészként ismert, nagyon szórakoztató külsejű Richard Ayoade már rendezőként is bemutatkozott a keserédes Submarine-nal, majd a harsány Kertvárosi kommandóban láthattuk bohóckodni, most pedig Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkijt értelmezi szabadon. 
 
Hőse, Simon James (Jesse Eisenberg) a legnagyobb lúzer: munkahelyén és mindenhol máshol levegőnek nézik vagy átgázolnak rajta, még a biztonsági őr sem jegyzi meg az arcát, pedig már hét éve dolgozik ugyanott. Ám egy szép napon új kolléga érkezik, James Simon (szintén Eisenberg), aki ugyanúgy néz ki, mint Simon, csak vidám, népszerű és pofátlan, és még hősünk szívszerelmére (Mia Wasikowska) is ráindul. A szürreális kafkai – egészen pontosan gogoli - helyzet egyrészt szórakoztató, különösen Simon folytonos bénázását és James ügyeskedését illetően, ám egy olyan világban játszódik, amely sötét és fojtogató. A Freudot is megelőző alapokat persze Dosztojevszkij már 1846-ban megírta, Ayoade elsősorban a különös képi világot meg a remek színészgárdát tette hozzá, és persze a mindig csodabogár, és mindig egy egész picit idegesítő Jesse Eisenberget, aki utóbbi téren most sem okoz csalódást. 
Vízer
2014.03.26
|
The Double
angol thriller, 93 perc, 2013
Bizarr mozi egy férfiról, akit egyre inkább megőrjít a felbukkanó hasonmása.
Rendező:

Richard Ayoade

Forgalmazza: Vertigo Média
Bemutató: 2014. április 3.
(8 kép)


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
Patrick deWitt nagysikerű regényéből készült ez a különleges hangulatú western, melyben egy testvérpár, Eli (Joaquin Phoenix) és Charlie Sisters (John C. Reilly) azt a megbízatást kapja, hogy végezzenek egy aranyásóval, aki meglopta főnöküket.
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.