Maradok!

olvasói
2/10 (1)
Régóta várt film a Maradok!, hiszen a méltán felejthető Belphégor - A Louvre fantomja, és sok-sok mellékszerep (Szentivánéji álom, A világ nem elég) után végre ismét főszerepben láthatjuk Sophie Marceau-t. A romantikus vígjátékban partnerei Vincent Pérez (A Tulipános Fanfan) és Charles Berling (Rizsporos intrikák).
Diane Kurys Az évszázad gyermekei után ismét szerelmi történetet rendezett - ezúttal Alfred de Musset és George Sand viharos kapcsolata helyett egy humoros, kicsavart Jules és Jim-féle szerelmi háromszöggel a középpontban. 
 
Marie-Do odaadó társa férjének, Bertrand-nak: legkifejezőbb szimbóluma ennek, hogy hűségesen araszol utána autóval, miközben a férfi biciklijén teker a hosszú hegyi utakon - hátha ura megfárad és friss vízre, szendvicsre vagy éppen masszázsra vágyik. Nem is sejti, hogy Bertrand külföldi kiküldetései során stewardessekkel múlatja az időt és kollégáival vásároltatja a szuvenírt neje és fia számára. 
 
Egy nap azonban Marie-Do életében először (szó szerint) otthagyja férjét a lejtőn. Megunja rigolyáit: hogy mindig megszagolja a húsos szendvicset és megnézi a szalvétát, hogy hangosan hallgat régi sanzonokat. Viszonyt kezd egy férfival, Antoine-nal, akivel igencsak bizarr körülmények között ismerkedett meg. Egyvalamire azonban egyikük sem számít: arra, hogy a férj egyszerűen nem vesz tudomást arról, hogy elhagyták és ... marad. Bevackolja magát a lakás egy szobájába és borostásan, papucsban kísérti tőle szabadulni igyekvő feleségét. Majd azzal a képtelen ötlettel áll elő, hogy Antoine, a szerető segítsen neki visszaszerezni Marie-Dót. 
 
Mivel Antoine forgatókönyvíró, a film többszörösen is reflektál önmagára: először is a férfi elkezd forgatókönyvet írni furcsa hármasuk történetéről, majd a végére együtt írnak befejezést a szereplők. Ezekhez az önreflektív mozzanatokhoz köthetők egyébként a Maradok! legérdekesebb jelenetei, mert sajnos minden jó pillanattal együtt (a hárman az ágyban szituáció például felejthetetlen) a sok pedálozás ellenére is csak közepes filmet sikerült készíteniük az alkotóknak.
fürkész
2004.05.27
|
Je reste!
francia vígjáték, 102 perc, 2003
Vidám és bonyolult szerelmi háromszög sok sztárral és kerékpározással.
Rendező:

Diane Kurys

LinkekFilm premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
Ester Rada az élő bizonyíték rá, hogy jelentősen lerövidíthető az az időszak, amikor a kezdő zenész ötvenfős klubokban kényszerül játszani húsz fizető vendég előtt.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.