Transzcendens

olvasói
3/10 (292)
A forradalmi találmányokat mindig komoly ellenszenv veszi körül. Ugye, mindenki emlékszik, amikor még a mobiltelefonra is csak múló hóbortként, és az újgazdag bunkók felvágási eszközeként tekintettünk?
Will Caster (Johnny Depp) feltaláló, akinek a találmányait nem csípi egy technológiaellenes terrorszervezet, ezért merényletet követnek el ellene. Caster kis híján belehal, és csak úgy menthető meg, ha egy spéci beavatkozással a tudatát „elmentik” egy számítógépes rendszerbe a neje (Rebecca Hall) és egy barátja (Paul Bettany) segítségével. Csakhogy a digitális Caster már nem feltétlenül olyan jó arc, mint az eredeti, és bár teste nincs, a virtuális térben elképesztő hatalomra tesz szert. A Transzcendens ügyes paranoia sci-fi, ami ismét arra hívja fel a figyelmet, hogy a modern technológiáknak milyen veszélyei lehetnek. Mindezt persze bombasztikus látványvilággal kiegészítve.
Tulu
2014.04.11
|
Transcendence
sci-fi, 119 perc, 2014
Dr. Will Caster egy olyan gépen dolgozik, ami ötvözi a mesterséges intelligenciát az emberi érzelmekkel. Egy merénylet után az ő tudatát próbálják átmenteni a speciális szerkezetbe.
Rendező:

Wally Pfister

Forgalmazza: Pro Video
Bemutató: 2014. április 17.


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Filmek a TV-ben
H
12
K
13
Sze
14
Cs
15
P
16
Szo
17
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.